Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dynaudio Contour i ny kostym

Ser du vad som är nytt?

Skrivet av / 2023-09-15 - 11:33
Dynaudio Contour i ny kostym

Egentligen var det ett tag sedan Dynaudio uppdaterade Contour-serien, och lade till ett litet i efter modellnamnet. Det skulle berätta för oss att Dynaudios ingenjörer hade vänt in och ut på Contour-serien och förbättrat allt från delningsfilter till element, och kabinetten.

Diskanthögtalaren är nu en Esotar 2i, med Dynaudios Hexis resonansdämpare, och baselementen i Contour 20i, 30i och 25Ci har fått en aramid-upphängning från talspolen, medan baselementet i Contour 60i har fått ett kraftfullare magnetsystem och en ny talspole med glasfiberkärna.

Contour 30i i Nordic Silver. Foto: Dynaudio

Det avancerade Jupiter-systemet har använts flitigt för att finjustera högtalarna, som även fått uppgraderade delningsfilter med bland annat bättre dämpning.

Läs också Dynaudio Contour 60 Flaggskeppet i Dynaudios nya Contour-serie är överväldigande. Det låter ungefär som det ser ut, fast med finess och fart.

Nu kommer ytterligare en uppdatering till Contour-serien, Nordic Silver. Vilket är en grå träfaner där fanern skärs i tunna lager direkt från träet, och sedan formas till kabinetten med ett enhetligt mönster.

Vi har fått en Contour 30i i Nordic Silver för test, och den ser verkligen mer exklusiv ut än den tidigare grå träfaneren Dynaudio använde 2016.

Foto: Dynaudio

Högtalarna kan även levereras i blankpolerad svart lack, eller matt valnötsfaner om så önskas.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 14 dagar
    Bara 14:-

    Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

DALI 40 år - firar med häftiga high-end-högtalare

Dynaudio i hållbart trä

Episk smäll från UE

Fullständigt sinnessjuk subwoofer

Partyhögtalare med Dolby Atmos

Se vad B&O har hittat på nu

Rulla till toppen