Search
Generic filters

Designat småljud från KEF

Porsche Design stylar hörlurar och BT-högtalare åt hifi-tillverkaren KEF

Brittiska KEF är nog mest kända för sina stora och välljudande högtalare för hifi-entusiaster. Men nu har man bestämt sig för att nå fler vanliga konsumenter genom att släppa hörlurar och Bluetooth-högtalare. För att få hjälp med formgivningen inledde man ett samarbete med Porsche Design.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Först ut är den portabla trådlösa högtalaren Gravity One. Önskemålet från Studio F A Porsche om att högtalaren skulle vara gjord i ett enda stycke aluminium gav KEF:s ingenjörer en utmaning då man inte kunde placera baselementet på traditionellt sätt. Istället fick man uppfinna en baskammare med två motställda basradiatorer som släpper ut ljudet i botten av högtalaren. Något som visade sig fungera mycket bra.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Gravity One har även en mikrofon för att kunna användas för konferenssamtal. Den har en 3,5 mm ingång om man vill använda sladd, samt stöder apt-X för att ge ett bättre ljud än vanlig Bluetooth. Det finns även en dold USB-port så att man kan ladda sin mobiltelefon från högtalarens batteri. Med ett fulladdat batteri ska högtalaren kunna spela i 10 timmar. Priset landar på £330.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Motion One kallas de trådlösa in-ear lurarna som även de använder apt-X för bättre trådlöst ljud. Kragen har en mikrofon för telefonsamtal samt knappar för hanteringen. De är dessutom vattentåliga och har 10 timmars speltid, vilket gör dem lämpliga för både motion och resor.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Det intressanta är att de har några unika funktioner. Man kan ta bort kragen och sladdarna och koppla in en vanlig 3,5 mm sladd, vilket gör att man kan lyssna till högupplöst ljud utan att slita på batteriet.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Öronpropparna kan även vinklas som man vill, vilket gör det lättare att få dem att passa optimalt i just dina öron. Det innebär också att de kan bäras på flera sätt, antingen med sladden hängande rakt ned, eller i en båge över örat för att de ska sitta bättre på plats. Priset blir £220

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Sist ut är de brusreducerande over-ear lurarna Space One. De är rejält byggda och är nog bland de snyggare brusreducerande lurarna vi sett. Givetvis har KEF lagt lika stor möda på att insidan ska vara så välbyggd som möjligt. Målet har varit att kunna reducera störande omgivningsljud utan att det ska gå ut över ljudkvaliteten, vilket annars ofta är fallet.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Kuddarna är av konstläder för att tåla svett, och vi tyckte de satt riktigt skönt på huvudet. Pris £370.

Samtliga släpps nu i månadsskiftet.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.