Designat småljud från KEF

Porsche Design stylar hörlurar och BT-högtalare åt hifi-tillverkaren KEF
Annons
Annons
forfatter

Brittiska KEF är nog mest kända för sina stora och välljudande högtalare för hifi-entusiaster. Men nu har man bestämt sig för att nå fler vanliga konsumenter genom att släppa hörlurar och Bluetooth-högtalare. För att få hjälp med formgivningen inledde man ett samarbete med Porsche Design.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Först ut är den portabla trådlösa högtalaren Gravity One. Önskemålet från Studio F A Porsche om att högtalaren skulle vara gjord i ett enda stycke aluminium gav KEF:s ingenjörer en utmaning då man inte kunde placera baselementet på traditionellt sätt. Istället fick man uppfinna en baskammare med två motställda basradiatorer som släpper ut ljudet i botten av högtalaren. Något som visade sig fungera mycket bra.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Gravity One har även en mikrofon för att kunna användas för konferenssamtal. Den har en 3,5 mm ingång om man vill använda sladd, samt stöder apt-X för att ge ett bättre ljud än vanlig Bluetooth. Det finns även en dold USB-port så att man kan ladda sin mobiltelefon från högtalarens batteri. Med ett fulladdat batteri ska högtalaren kunna spela i 10 timmar. Priset landar på £330.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Motion One kallas de trådlösa in-ear lurarna som även de använder apt-X för bättre trådlöst ljud. Kragen har en mikrofon för telefonsamtal samt knappar för hanteringen. De är dessutom vattentåliga och har 10 timmars speltid, vilket gör dem lämpliga för både motion och resor.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Det intressanta är att de har några unika funktioner. Man kan ta bort kragen och sladdarna och koppla in en vanlig 3,5 mm sladd, vilket gör att man kan lyssna till högupplöst ljud utan att slita på batteriet.

Annons
(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Öronpropparna kan även vinklas som man vill, vilket gör det lättare att få dem att passa optimalt i just dina öron. Det innebär också att de kan bäras på flera sätt, antingen med sladden hängande rakt ned, eller i en båge över örat för att de ska sitta bättre på plats. Priset blir £220

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Sist ut är de brusreducerande over-ear lurarna Space One. De är rejält byggda och är nog bland de snyggare brusreducerande lurarna vi sett. Givetvis har KEF lagt lika stor möda på att insidan ska vara så välbyggd som möjligt. Målet har varit att kunna reducera störande omgivningsljud utan att det ska gå ut över ljudkvaliteten, vilket annars ofta är fallet.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Ljud & Bild)

Kuddarna är av konstläder för att tåla svett, och vi tyckte de satt riktigt skönt på huvudet. Pris £370.

Samtliga släpps nu i månadsskiftet.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Annons
Annons

Läs också

BlueParrott M300-XT har upp till 15 timmars samtalstid och reducerar oväsen från omgivningen med 80 procent.
Beoplay HX tar upp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose och andra.
Sound Blaster JAM V2 – billiga trådlösa hörlurar som funkar bra på hemmakontoret.
Att förbättra en redan strålande hörlur som Focal Clear kan inte vara lätt. Men Focal hävdar att nya Clear MG är bättre på alla sätt.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.