Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Den bästa har blivit bättre

Naim Mu-so 2 utlovar ännu bättre ljud.

Skrivet av / 2019-05-09 - 14:22
Den bästa har blivit bättre

Trådlösa Naim Mu-so, inte bara är en snygg bordshögtalare utan även ett musiksystem – eller en allt-i-ett-anläggning – kommer i en ny version som påstås vara ännu bättre.

Vi har inte hört någon bättre bordshögtalare än den första Mu-so, så den nya versionen måste vara grymt bra – och det finns mycket som tyder på det. Vi har nämligen smyglyssnat på ett tidigt exemplar och det kan mycket väl hända att Naim håller vad de lovar. Det tänker vi naturligtvis ta reda på i ett test inom kort, så häng med.

Mu-so 2 är mer än en högtalare. Den nya versionen har de välkända strömningstjänsterna Spotify och Tidal, och stöder Roon (musikservern), Chromecast, AirPlay 2. Den har dessutom HDMI med ljudretur, vilket betyder att den passar utmärkt som soundbar till TV-ljudet.

HDMI ARC

Med TV:n inkopplad till Mu-so 2 via HDMI får man nämligen något som heter ljudreturkanal (Audio Return Channel). Då kan TV:ns egen fjärrkontroll styra ljudet från Mu-so 2. Högtalaren har Bluetooth, wifi via ethernet så att du kan strömma musik genom hemnätverket samt en USB-ingång för anslutning till digitala ljudkällor. Andra källor kan anslutas till en optisk ingång och det finns även en analog ingång om man vill koppla in en skivspelare som har inbyggt phono-steg.

Att Mu-so är en multiroom-högtalare är självklart. Det styr man från Naims egna app, där flera Mu-so 2 eller andra Naim-nätverksspelare kan kopplas ihop. De många Naim Uniti-varianterna, lilla Mu-so Qb och förra generationen Mu-so kan paras ihop med Mu-so 2 i partyläge.

Mu-so 2 har blivit lite större än föregångaren och på insidan är elektroniken helt nyh. Alla högtalarelement är också nya och Mu-so 2 har internetradio, touchpanel på ovansidan och tre olika inställningar som optimerar ljudet efter var någonstans i rummet den står.

Mu-so 2 kommer till butikerna redan den 14 maj och kostar 15 000 kronor. Lösa grillar i andra färger kostar 800 kronor.

Specifikationer

  •     Mått: 122 x 628 x 264mm
  •     Vikt: 11,2 kg
  •     Element: 3-vägs med 2 x bas, 2 x mellanregister, 2 diskanter
  •     Förstärkare: 450 watt (6 x 75 watt)
  •     App-styrning: IOS, Android Control App
  •     IR fjärrkontroll ingår

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

Rauna är tillbaka

Engelsk legend återvänder efter 63 år

PMC släpper aktiva högtalare

KEF tuffar sig med nya subwoofers

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen