Search
Generic filters

Bose uppdaterar multiroom-högtalare

Wifi-högtalarna får Bluetooth och integrerar Spotify

Bose satsning på att göra sina ljudsystem trådlösa och multiroom har vi kikat på förr och några av SoundTouch-produkterna har stått på testbänken. Nu uppdaterar man produkterna igen och tillför fler funktioner.

bose soundtouch 10

En smygintroducerad nyhet i sortimentet är minstingen SoundTouch 10. Tack vare en nyutvecklad spole kan högtalarelementet spela oväntat djupt trots den ringa storleken. Vårt intryck under demonstrationen var att den både spelade högt och klart med förvånande kraft.

010_ST10_black-exploded_RGB copy

Mer förvånande var att man kan koppla upp sig till högtalaren med Bluetooth och sedan via appen utöka uppspelningen till de andra högtalarna hemma via wifi. Alltså en kombination av enkelheten hos Bluetooth med den ökade räckvidden och möjligheterna till flerrumslösningar med wifi. Detta är inte unikt för SoundTouch 10 utan en nyhet i hela serien av högtalare.

bose soundtouch spotify
Tillgång till många av Spotifys funktioner direkt i Bose-appen

Dessutom har Bose samarbetat med Spotify för att få en djupare integration av Spotify än vad som annars är vanligt. Dels kommer man kunna få tillgång till många fler av Spotifys möjligheter direkt i Bose-appen, dels kommer man kunna styra uppspelningen till de olika högtalarna direkt från Spotify-appen.

bose soundtouch presets
Liksom tidigare är det enkelt att spara radiostationer eller spellistor som snabbval

De funktionerna är än så länge under utveckling och väntas släppas som en gratis mjukvaruuppdatering i början av nästa år. Något som också kommer då är möjligheten att koppla högtalarna som ett stereopar.

Bose SoundTouch 10 finns i vitt och svart och kan köpas nu för 1 900 kronor.

www.bose.se

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.