Search
Generic filters

Billigare Piega-högtalare av trä

De nya modellerna är billigare att bygga, men som tur är ska de låta som äkta Piega-högtalare.

Man är van vid att högtalare görs av trä, spånplattor eller fiberplattor, men märken som Bang & Olufsen och Piega brukar föredra aluminiumkabinett.

Anledningen är att det går att göra högtalarna smalare och mindre om man använder aluminium. Men det betyder inte att de blir sämre om man gör dem av trä.

Åtminstone inte enligt Kurt Sceuch, Piegas chefskonstruktör.

”Med träkabinett tilltalar vi kunderna som inte skulle överväg ett aluminiumkabinett men som däremot kan acceptera ett lite större högtalarkabinett.”

Därför finns Classic-serien, som vi redan har börjat testa. Classic 60.2 testade vi i höstas, det testet kan du läsa här.

Foto: Piega
Foto: Piega

De fyra nya modellerna i Classic-serien blir betydligt billigare, men har fortfarande banddiskant. Inte Piegas egen, den blir för dyr här, utan den välkända AMT-banddiskanten som vi bland annat har sett i Elac-högtalare.

Foto: Piega
Foto: Piega

Serien innehåller också två golvhögtalare, Classic 5.0 för ungefär 18 000 kronor som är 93 cm hög, och den större Classic 7.0 som kostar 23 000 kronor och är 104 cm hög.

Foto: Piega
Foto: Piega

Kabinetten finns i svart och vit lack, och i träslaget Macassar med klarlack mot ett pristillägg på ungefär 3 000 kronor. De nya modellerna i Classic-serien är redan på väg ut till butikerna.

Foto: Piega
Foto: Piega
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.