Search
Generic filters

Bättre bas från Dynaudio

Nya element ska få de två Excite-högtalarna att låta ännu bättre, framför allt i basen.

De bästa Dynaudio-högtalarna tycker vi är några av de mest musikaliska som går att köpa. Vi är särskilt förtjusta i Excite- och Focus-modellerna från danskarna i Skanderborg.

Läs mer om Dynaudios billigaste högtalare

Nu utökas Excite-serien med två nya modeller, som fått lite större element och därför går djupare och spelar fylligare bas. Golvmodellen Excite X44 är den nya toppmodellen och har dubbla 20-cm Esotec+-element, givetvis med Dynaudios helgjutna magnesiumpolymer-membran (MSP).

Läs vårt test av Dynaudio Focus 600 XD

Kraftigare Esotec+-magneter och nytt kablage påstås ge ett ännu bättre och mer potent ljud. X44 är 124 cm hög men bara 22,6 cm bred och är dessutom bestyckad med Dynaudios Esotec+-diskant med 27-mm membran och ett 14-cm mellanregister. Även det med MSP-membran.

Foto: Dynaudio
Foto: Dynaudio

Det har förbättrat känsligheten som nu är 89 dB och basen sträcker sig ner till 27 Hz – lika djupt som en konsertflygel.

Fullt lika djupt går inte Excite X18, som är en större version av stativmodellen X14 men som når ner till 44 cm, att jämföras med X14:s 50 Hz. Det läs märkas tydligt i en högtalare som trots allt bara är 32 cm hög.

Läs vårt test av Dynaudio X14

Foto: Dynaudio
Foto: Dynaudio

Kompakta X18 har en 17-cm MSP-bas med samma förbättringar som toppmodellen X44: bättre internkablage, Esotec+-magneter och 27-mm Esotec+-diskant.

Excite-högtalarna finns i vitt, svart, valnöt och rosenträ.

Foto: Dynaudio
Foto: Dynaudio

Priser:
Excite 18: 13 500 kr
Excite 44: 40 000 kr

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.