TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Audiovector R-serien InWall- och vägghögtalare

Högtalare i R-serien för inbyggnad, vägg och tak.

forfatter
Publicerad 2022-07-07 - 17:52

För många är det inte så praktiskt med högtalare på golvet, och i vissa rum är det inte ens möjligt. Därför finns det högtalare för vägg- eller takinstallation.

Som regel är de inte alltför dyra, och ofta utrustade med relativt enkla högtalarelement, på en ram som monteras i öppningen i väggen och täcks med ett övermålningsbart galler.

En bra kompromiss när du vill ha ljud i ett rum.

Men alla är inte lika pigga på kompromisser. Därför finns det också ganska dyra inbyggnads- och vägghögtalare.

inwall white grille
inwall white

Danska Audiovector är bland de få som gör inbyggnadshögtalare i high-end-klassen. Något färre kompromisser borde ge mycket bättre ljud, även om högtalarna fälls i väggen eller taket.

Audivector har nyligen uppdaterat R-serien och nu har turen kommit till inbyggnadshögtalarna också.

2022 frontpage inwall
R-series inwall

Högtalarna finns i två varianter, en för infällning och en för väggmontering. De två varianterna finns i tre versioner, Signature, Avantgarde och toppmodellen Arreté.

De är alla trevägshögtalare med basreflexport på framsidan, där den största skillnaden mellan Signature och Avantgarde är den senares AMT-banddiskant, som visas på bilden ovan.

lnwall gallery
lnwall gallery

Den dyrare Arreté-utgåvan har också en Arreté-version av samma AMT-diskant som når 50 000 Hz, Nanopore-dämpning på insidan och ledningar med kryogenbehandlad kopparstruktur.

Högtalarna mäter 43 x 23 x 8,9 cm och kan levereras i svart eller vitt med tillhörande tygfront, men de kan även levereras i specialfärger på beställning.

thumbnail inwall restaurant
R-serien inwall monterad i restaurangmiljö.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Audiovector R3 Arreté

Danska Audiovector har en förkärlek för ständiga uppgraderingar. Nu kan vi inte tänka oss annat än att deras highend-3- serie har nått sin kulmen.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend