Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Audiovector R-serien InWall- och vägghögtalare

Högtalare i R-serien för inbyggnad, vägg och tak.

Skrivet av - Publicerad 2022-07-07 - 17:52
Audiovector R-serien InWall- och vägghögtalare

För många är det inte så praktiskt med högtalare på golvet, och i vissa rum är det inte ens möjligt. Därför finns det högtalare för vägg- eller takinstallation.

Som regel är de inte alltför dyra, och ofta utrustade med relativt enkla högtalarelement, på en ram som monteras i öppningen i väggen och täcks med ett övermålningsbart galler.

En bra kompromiss när du vill ha ljud i ett rum.

Men alla är inte lika pigga på kompromisser. Därför finns det också ganska dyra inbyggnads- och vägghögtalare.

inwall white grille
inwall white

Danska Audiovector är bland de få som gör inbyggnadshögtalare i high-end-klassen. Något färre kompromisser borde ge mycket bättre ljud, även om högtalarna fälls i väggen eller taket.

Audivector har nyligen uppdaterat R-serien och nu har turen kommit till inbyggnadshögtalarna också.

2022 frontpage inwall
R-series inwall

Högtalarna finns i två varianter, en för infällning och en för väggmontering. De två varianterna finns i tre versioner, Signature, Avantgarde och toppmodellen Arreté.

De är alla trevägshögtalare med basreflexport på framsidan, där den största skillnaden mellan Signature och Avantgarde är den senares AMT-banddiskant, som visas på bilden ovan.

lnwall gallery
lnwall gallery

Den dyrare Arreté-utgåvan har också en Arreté-version av samma AMT-diskant som når 50 000 Hz, Nanopore-dämpning på insidan och ledningar med kryogenbehandlad kopparstruktur.

Högtalarna mäter 43 x 23 x 8,9 cm och kan levereras i svart eller vitt med tillhörande tygfront, men de kan även levereras i specialfärger på beställning.

thumbnail inwall restaurant
R-serien inwall monterad i restaurangmiljö.

 

Audiovector R3 Arreté

3:an är fulländad

Danska Audiovector har en förkärlek för ständiga uppgraderingar. Nu kan vi inte tänka oss annat än att deras highend-3- serie har nått sin kulmen.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen