Search
Generic filters

Pannkaksplatt soundbar med allt, tack

DALI lanserar trådlös soundbar på München-mässan.

När DALIs Lars Worre presenterade Katch One på highend-mässan var han rädd att den var för billig. DALI passade dessutom på att introducera Oberen, en högtalarserie i budgetklassen.

Å andra sidan kan 750 euro – vilket är vad den smala soundbar-högtalaren kostar – vara en bra bit mer vad många betraktar som billigt. Så man skulle kanske kunna kalla den för budget-highend. Under alla omständigheter kostar den mindre än DALI Kubik, som vi testade för fyra år sedan.

Inuti är Katch One relativt highend, där sitter sammanlagt tio element, varav fyra på baksidan. Högtalaren går att hänga direkt på väggen med par skruvar. Eller så kan den hängas i ett par remmar i läder, eller stå på små trälackade fötter på TV-bänken.

Två av de bakre elementen är slavbasar, de två andra två är aktiva som rullar av lite tidigare i basen än baselementen på fronten.

DALI har försökt göra högtalaren helt oberoende av en subwoofer. Demonstrationen lät övertygande fyllig, jag saknade inte bas. Den som gör det kan dock koppla in en subwoofer med kabel.

Katch One har HDMI-anslutning för ljud samt optisk och analog ljudingång. Och naturligtvis Bluetooth för strömning av musik. Man styr alltihop från den medföljande fjärrkontrollen och med knapparna på ovansidan. Volymen går att ändra från mobilen när man strömmar.

Det finns två ljudlägen att välja mellan, vanligt och extra brett.

Katch One finns i vitt, svart och grått.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.