Yamaha får Spotify

forfatter

Alla som äger en Yamaha-receiver, en RX-V673 eller en större modell, kan se fram emot Spotify från och med november. Om du har ett Spotify-konto, vill säga. Då kan du få tillgång till musiken direkt (och dina egna och andras spellistor) utan att behöva trassla med datorn.

Fast om du ska göra en ny spellista är det fortfarande enklare att fortsätta använda datorn, sådant är lite trassligt utan tangentbord. Det blir däremot enklare om du laddar ner Yamahas fjärrkontroll-app till iOS eller Android, då kan du leta reda på alla låtar därifrån i stället.

Detta är nog främst en god nyhet för alla som har Android-enheter, de som har iPhone eller iPad har kunnat använda Spotify-appen i mobilen eller surfplattan och sedan streama musiken till receivern via AirPlay.

Spotify-uppgraderingen görs genom att receivern uppdaterar sin programvara. Om den är ansluten till ett nätverk görs detta automatiskt, utan att man behöver göra någonting själv.

yamaha.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.