Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Wiim Pro Plus streamer

Ny version av den bästa budgetstreamern.

Skrivet av / 2023-08-10 - 15:53
Wiim Pro Plus streamer

Den lilla Wiim Pro är med bred marginal den bästa budgetstreamern. Med högupplöst streaming och bit perfect är det en no brainer till priset.

Men nu kommer den i en utgåva som Linkplay Technology kallar Audiophile-Grade. Den stora skillnaden är en bättre digitalomvandlare än den som används i Wiim Pro. Plus-utgåvan har en AKM 4493SEQ DAC som sägs ha ett lägre brusgolv och ännu mindre förvrängning: 120 dB (A-wt) brusgolv och THD+N nere på -110 dB från 44,1k till 192k.

Mycket tack vare en bättre kretskortslayout, förbättrad strömförsörjning och klocka.

Foto: Wiim

DAC:n använder något som AKM kallar Velvet Sound Technology, som inte beskrivs särskilt väl i pressmeddelandet, men som ska bidra till mindre förvrängning och bättre dynamiskt omfång.

De analoga ingångarna kan också konverteras till digital signal, och Plus har en Burr-Brown Audio PCM1861 analog- till digitalprocessor från Texas Instruments, med 32-bit/192 kHz.

Den har stöd för ett brett utbud av streamingtjänster, allt från AirPlay 2, Alexa Casting, Spotify Connect, TIDAL Connect, Qobuz, Amazon Music, TIDAL, Deezer, TuneIn, iHeartRadio, Chromecast Audio – och ja, den kommer att vara Roon Ready i en kommande uppdatering. Som också kommer att innehålla en parametrisk equalizer.

Pris och tillgänglighet

Foto: Wiim

Streamern har analoga in- och utgångar samt optiska och koaxiala anslutningar, Ethernet och Wi-Fi. Den stöder också Siri, Alexa, Google röststyrning från den medföljande fjärrkontrollen. Det finns också en app för streamern, där man kan ställa in och välja inställningar för anslutningar, eq-inställningar och mycket mer.

Plus-utgåvan finns i butik under augusti till ett pris av 3 000 kronor.

Läs också Billig streaming med högupplöst ljud Med både Chromecast Audio och AirPlay 2 är WiiM Pro klassens bästa musikstreamer.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nytt flaggskepp från Rega

Drömströmmar från HiFi Rose

Världens första DAC med förlustfri Bluetooth

Argons bästa blir bättre

High-end skivspelare från Musical Fidelity

MQA är inte död. Köps av Lenbrook

Rulla till toppen