Search
Generic filters

Trådlös DAC från Ayre

Det är en utmaning att bygga en trådlös digitalomvandlare men Ayre anser att de har lyckats med sin QX-5, som dessutom har en helt ny digitalprocessor.

Den påminner om en helt vanlig förstärkare, eller kanske en förförstärkare, men Ayres nya QX-5 Twenty är en DAC med många olika anslutningar. Och så är den trådlös, så att man kan strömma musik till den.

QX-5 har sammanlagt 10 digitalingångar: ethernet, Streamlength USB, tre koaxiala BNC-ingångar, tre optiska och två balanserade 110-ohms AES/EBU-ingångar. Och så går det att plugga in USB-minnen eller hårddiskar med musik.

Strömningstjänsterna Tidal, Deezer och Spotify Connect stöds, precis som Roon-spelaren som blir allt populärare bland audiofiler. QX-5 är en av de första som är utrustad med ESS Technologies nya flaggskepps-DAC, ES9038PRO. Den sägs vara det allra bästa som går att få från ESS när det gäller linjaritet och dynamik. Ayre använder sig dessutom av sitt eget digitalfilter och ryska Morions kristalloscillator. Som påstås ha det lägsta fasbruset på marknaden.

Men det stannar inte där. Ayres trådlösa DAC har inbyggd hörlursförstärkare med flera utgångar: vanlig 3,5 mm och 6,5 mm samt dubbla 3,5-mm minijack-utgångar för balanserad anslutning.

Volymkontrollen styr både hörlursuttaget och (om man vill) linjeutgångarna på baksidan. Dessa kan dock kopplas ur så att QX-5 enbart fungerar som DAC.

Priset hamnar på 99.000 kr.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Vera Audio P400/1000

  Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

  Electrocompaniet ECI 80D

  Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang

  NAD M33

  Riktpris: 50000 kr Kul, klok och stark

  Technics SL-1210GAE Limited Edition

  Riktpris: 52000 kr Legendarisk skivspelare
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.