Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

TAD-C1000: Svindyr förförstärkare från TAD

När TAD introducerar en ny produkt vet man att den kommer att bli dyr. TAD-C1000 är en förförstärkare där man har tänkt på "allt".

Av / 2023-08-05 - 14:01
TAD-C1000: Svindyr förförstärkare från TAD

Technical Audio Devices Laboratories (TAD Labs) ägs av Pioneer, men det här gänget i vita rockar står för något mycket speciellt. Att tro att deras produkter kommer att vara billiga är som att hoppas att Rolls-Royce plötsligt ska tillverka en bil som kan konkurrera med Nissan Leaf. Det kommer helt enkelt inte att hända.

Helt analog

TAD-C1000 är en helt ny förförstärkare, och till det låga priset ”allt du äger och har” får du varken digitala ingångar eller någon form av streaming. Det är analogt hela vägen, med fyra par balanserade XLR-ingångar utöver två obalanserade RCA-ingångar. Två par XLR- och två RCA-utgångar finns också på plats, för anslutning till olika effektförstärkare.

Förförstärkaren är det senaste tillskottet i TAD:s Evolution-serie och delar formspråk med övriga komponenter i den serien. Som naturligtvis har motsvarande priser. Om du har planer på ett komplett system hoppas jag att du trivs med dialysmaskinen – för det här kommer snart att kräva båda njurarna.

TAD TAD-C1000 black rear
Generöst med balanserade kontakter, men digitalt blir det inte här. Foto: TAD

DNA från en effektförstärkare

TAD Labs har använt delar av konstruktionen från sin effektförstärkare M700 och anpassat den till en förförstärkare. För att uppnå bästa möjliga balans har TAD testat prestandan hos varje FET-enhet och valt ut matchande par för positiva och negativa element för C1000. Detta bör bidra till en stabilitet av absolut högsta klass.

Fullständigt symmetrisk

Kretslayouten är helt symmetriskt placerad i chassit för att undvika minsta lilla variation mellan positiva och negativa signaler samt höger och vänster kanal. Själva kabinettkonstruktionen och inte minst anslutningspanelen på baksidan är också helt symmetriska. För att understryka vikten av symmetri har TAD använt två transformatorer, båda naturligtvis symmetriskt placerade på var sin sida i kabinettet.

Det betyder att om man tar en bågfil och kapar förstärkaren på mitten och håller ena halvan mot en spegel så ser det ut som en hel förstärkare.

TAD TAD-C1000 black front
”Modern” är inte precis det ord man skulle använda för att beskriva utseendet på TAD-C1000. Foto: TAD

Ren signalväg

För att säkerställa den renaste möjliga signalvägen är transformatorernas interna spole direkt ansluten till strömförsörjningen, för att undvika onödiga kablar däremellan. Alla anslutningar på insidan, inklusive till moderkortet, görs med syrefria klämskruvar som är belagda med icke-magnetiska material för att eliminera minsta magnetiska påverkan.

Volymratten, som sitter i mitten av fronten, är monterad på ett högprecisionskullager för att säkerställa en silkeslen rörelse med exceptionellt mjuk rotation. Den centrummonterade designen symboliserar den symmetriska layouten av de interna kretsarna.

C1000 är också konstruerad för att dämpa minsta vibration. Och varje komponent inuti är antingen tillverkad av TAD eller skräddarsydd för TAD av andra.

TAD-C1000: Pris och tillgänglighet

TAD-C1000 kommer att finnas tillgänglig i oktober för den nätta summan av 25 000 dollar. Vilket snabbt blir 300 000 kronor innan man hinner blinka.

Som tur är ingår fjärrkontrollen.

Mer info: tad.tokyo/en

Läs också:

TAD Evolution One

Utveckling på högsta nivå

Evolution One är ”den billigaste” högtalaren från TAD. Men billig betyder här varken lågpris eller låga prestanda – det handlar sannerligen om raka motsatsen!

Läs hela testet
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

NAD-integrerad lovar toppljud till ett budgetpris

FiiO släpper flera produkter

Ljud & Bild
Rulla till toppen