Streaming-förstärkare från Electrocompaniet

Nu kan du få trådlös musikströmning inbyggt i förstärkaren, eller komplettera till högtalarna i köket.

(Foto: Tillverkaren)
Foto: Lasse Svendsen, Ljud & Bild

Electrocompaniet har utvecklat en egen strömningsplattform och stoppat in den i en rad nya produkter. Bland annat ECI 6DX, en integrerad 125-watts förstärkare som bygger på ECI 6D, fast med streaming. Den är på väg ut till butikerna och kommer att kosta strax under 40 000 kronor.

Den ursprungliga ECI 6D (samt DS-versionen med digitalomvandlare och streaming) kommer att finnas kvar, men det är nya DX-versionen som blir flaggskeppet av de integrerade förstärkarna.

ECI 6DX har både analoga och digitala ingångar, precis som den äldre 6DS-versionen, men dessutom ethernet, USB och wifi så att den kan strömma musik både trådlöst och via kabel.

De som ångrar att de köpte en ECI 6D eller ECI 6DS kan vara lugna. Electrocompaniet har nämligen en uppgradering till DX-version. Man kontaktar bara närmaste återförsäljare så ordnar de resten.

Förutom trådlösa ECI 6DX kommer en strömningsförstärkare i mindre format – eller rättare sagt tre stycken.

Den heter Rena och ser ut som en snofsig Mac Mini. Den finns i tre versioner: som renodlad strömningsmodul, som strömningsmodul med ljud via HDMI (tre in och en ut) samt som strömningsmodul med HDMI och inbyggd förstärkare.

(Foto: Lasse Svendsen)
Foto: Lasse Svendsen, Ljud & Bild

Priserna börjar på drygt 3 000 kronor för den enklaste versionen och slutar på drygt 5 000 för Rena SHA-1 med inbyggd förstärkare.

Med en sådan kan man strömma musik från Tidal eller Electrocopmpaniets egen app till en liten anläggning med högtalare, var som helst i huset.

Under sommaren uppgraderas dessutom programvaran i alla Electrocompaniets strömningsprodukter och får ”party mode” så att man kan strömma musik till flera rum samtidigt.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sbooster BOTW MKII

  Riktpris: 3600 kr Bergfast strömförsörjning

  Linn Klimax DSM/2

  Riktpris: 214900 kr När musiken är livet

  Marantz SACD 30n

  Riktpris: 30000 kr Nätverksspelare med DAC och CD-spelare

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.