Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Streaming-förstärkare från Electrocompaniet

Nu kan du få trådlös musikströmning inbyggt i förstärkaren, eller komplettera till högtalarna i köket.
(Foto: Tillverkaren)

Foto: Lasse Svendsen, Ljud & Bild

Electrocompaniet har utvecklat en egen strömningsplattform och stoppat in den i en rad nya produkter. Bland annat ECI 6DX, en integrerad 125-watts förstärkare som bygger på ECI 6D, fast med streaming. Den är på väg ut till butikerna och kommer att kosta strax under 40 000 kronor.

Den ursprungliga ECI 6D (samt DS-versionen med digitalomvandlare och streaming) kommer att finnas kvar, men det är nya DX-versionen som blir flaggskeppet av de integrerade förstärkarna.

ECI 6DX har både analoga och digitala ingångar, precis som den äldre 6DS-versionen, men dessutom ethernet, USB och wifi så att den kan strömma musik både trådlöst och via kabel.

De som ångrar att de köpte en ECI 6D eller ECI 6DS kan vara lugna. Electrocompaniet har nämligen en uppgradering till DX-version. Man kontaktar bara närmaste återförsäljare så ordnar de resten.

Annons

Förutom trådlösa ECI 6DX kommer en strömningsförstärkare i mindre format – eller rättare sagt tre stycken.

Den heter Rena och ser ut som en snofsig Mac Mini. Den finns i tre versioner: som renodlad strömningsmodul, som strömningsmodul med ljud via HDMI (tre in och en ut) samt som strömningsmodul med HDMI och inbyggd förstärkare.

(Foto: Lasse Svendsen)

Foto: Lasse Svendsen, Ljud & Bild

Priserna börjar på drygt 3 000 kronor för den enklaste versionen och slutar på drygt 5 000 för Rena SHA-1 med inbyggd förstärkare.

Med en sådan kan man strömma musik från Tidal eller Electrocopmpaniets egen app till en liten anläggning med högtalare, var som helst i huset.

Annons

Under sommaren uppgraderas dessutom programvaran i alla Electrocompaniets strömningsprodukter och får ”party mode” så att man kan strömma musik till flera rum samtidigt.

forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.