Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Slutet för Hegels bästa DAC

Hegels bästa DAC, HD30, har fallit offer för bristen på halvledare. Den går ur produktion, och någon direkt ersättare finns inte.
Hegel HD30 front

Det känns inte så, men det har gått sex år sedan vi hörde Hegels allra bästa DAC för första gången: highend-omvandlaren HD30. Och även om sex år är länge i elektronikvärlden så kan den strömma musik via både AirPlay och UPnP.

DACen har en upplösning på 24 bit/192 kHz och även om vi brukar se högre siffror än så för dagens digitalomvandlare så har HD30 en musikalitet och dynamisk upplösning som få andra.

Men tiden skonar ingen, inte ens Hegel HD30.

Hegel HD30 Hegels bästa digitalomvandlare hittills är en uppenbarelse, värdig highend-klassen.

– Det har krävts mycket för att hålla igång produktionen i dessa tider. Men nu kan vi äntligen börja jobba med nya saker igen, säger Anders Ertzeid, marknadschef på Hegel Music System.

H160 lanserades 2014 och var Hegels första förstärkare med AirPlay-strömning. 2015 utsåg vi den till Årets bästa förstärkare. Foto: Hegel

Annons

Nya Hegel-produkter på horisonten

Nya saker, alltså. Exakt vad nyheterna är vill inte Hegel avslöja ännu, men det blir knappast någon direkt efterträdare till HD30, enligt Ertzeid.

Och det är kanske inte så konstigt. Vi ser ju att marknaden för digitala källor gradvis har gått från renodlade DACar till strömning – och allra helst allt-i-ett-förstärkare som har både strömning och DAC inbyggt. Vilket Hegel var tidigt ute med, redan 2014 när de släppte den integrerade H160 med AirPlay.

Hegel P30

Hegel P30 är en briljant, helt analog förförstärkare i highend-klassen. Men är det dags för en ny variant, med inbyggd DAC och strömning – och kanske en hörlursförstärkare? Foto: Hegel

Det är kanske bättre att Hegel gör en ny highend-förförstärkare med både DAC och gärna en hörlursförstärkare. Allra helst med balanserat hörlursuttag. Och om vi ändå får önska oss saker så varför inte AirPlay och Chromecast inbyggt? Och så måste den naturligtvis vara Roon Ready-klassad.

Den som lever får se.

Annons

hegel.com

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.