Sennheiser för kännare

Sennheisers 600-serie har legendstatus bland kännare. Nu kommer en version för folk på språng.

De bygger hörlurar i alla prisklasser och 600-serien var en länge deras mest populära. Legendariska HD650 är fortfarande en av de mest välljudande öppna lurarna i den övre klassen.

Men öppna lurar med hög impedans passar inte särskilt bra till mobiltelefoner. Som ju är vad de flesta använder för att lyssna på musik.

Därför har Sennheisers ingenjörer försökt bevara den öppna ljudkaraktären i nya HD630VB. Som har stora, slutna kåpor.

De är gjorda speciellt för bärbart bruk och har till och med en liten omkopplare som anpassar dem för iPhone eller Android-mobiler.

Bokstäverna VB i beteckningen står för Variable Bass och innebär att användaren kan ställa in hur mycket bas han eller hon vill höra (+/–5 dB vid 50 Hz) med hjälp av en ratt på högra kåpan. Där finns också reglage för volym, start och stopp samt en knapp som svarar i telefon om det ringer.

Sennheiser har lyckats hålla motståndet nere till 23 ohm men ändå fått en känslighet på 114 dB och ett frekvensomfång på 10–42 000 Hz.

Ljudet är klassiskt Sennheiser, med en förvånansvärt öppen ljudbild – för att vara en sluten konstruktion – och med stram kontroll över den potenta basen.

De ska bli intressant att testa HD630VB och ta reda på hur bra isolering de har när man använder dem utomhus i bullriga omgivningar.

Riktpriset är 500 euro, alltså strax under 5 000 kronor.

Sennheiser-630VB

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sbooster BOTW MKII

  Riktpris: 3600 kr Bergfast strömförsörjning

  Linn Klimax DSM/2

  Riktpris: 214900 kr När musiken är livet

  Marantz SACD 30n

  Riktpris: 30000 kr Nätverksspelare med DAC och CD-spelare

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.