TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rotel S14 strömningsförstärkare

Har strömning och DAC inbyggt.

forfatter
Publicerad 2022-12-05 - 17:03

Rotel S14 är en helt ny streamingförstärkare som du bara behöver ansluta högtalare till så har du en komplett stereoanläggning med allt inkluderat.

Visserligen saknar Rotel S14 HDMI-ingång och den har inte heller en skivspelaringång. Men den har en analog ingång som kan användas för en skivspelare med ett inbyggt phonosteg.

Den har också optisk, koaxial och USB digitalingång, samt strömning via Ethernet, aptX HD Bluetooth och Wi-fi.

Foto: Rotel

Det finns också en utgång för subwoofer på S14, som har en ESS digitalomvandlare inuti, som stöder upp till 24-bit/384 kHz ljudfiler inklusive MQA-filer.

Läs också Naim Uniti Atom Ska du ha en liten men komplett förstärkare med strömning så känner vi inte till någon bättre än Naim Uniti Atom.

Du kan strömma med Spotify Connect, Tidal och Qobuz. Den stöder också Apple AirPlay 2 och Google Chromecast, samt är Roon Ready.

Foto: Rotel

Förstärkarsteget kör traditionell klass AB och levererar 80 watt effekt per kanal och hela 150 watt i 4 ohm. Det bådar gott för dem med tungdrivna högtalare.

Förstärkaren har ett 3,5 mm hörlursuttag på framsidan och en färgskärm som visar albumomslag och information om vad och vem som spelas. Det kommer också att finnas en app för S14 som gör det möjligt att styra alla funktioner, inklusive spellistor i Tidal eller Qobuz.

Rotel S14 kommer också att finnas i svart, priset för silver eller svart anges till 2700 Euro.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild