TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rotel Diamond Series med Michi-gener

Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC

forfatter
Publicerad 2022-06-25 - 10:00

Japanska Rotel firar 60 år och släpper två intressanta produkter som de kallar Rotel Diamond Series. Nämligen den integrerade RA-6000 och DT-6000 DAC Transport, som är en CD-spelare med digitala in- och utgångar.

Rotel säger att förstärkaren är baserad på den teknik vi känner till från Michi-serien, som är Rotels high-end förstärkare. Det lovar mycket gott, för vi har bara goda erfarenheter av Michi-förstärkarna.

För RA-6000:s del betyder det handlindade transformatorer, 200 w i 8 ohm och 350 w i 4 ohm. Vilket borde räcka mer än väl även till de mest tungdrivna högtalarna.

rotel ra 6000 diamond series 2 x 200 w class ab avec dac ti 384 khz 32 bits et compatibilite mqa 0656193
Rotel Diamond Series RA-6000

Förstärkaren som väger hela 19 kilo har både analoga och digitala ingångar. Den har inte streaming via Wi-Fi, men Bluetooth med apt-X HD som bland annat stöder AAC. Rotel säger att den kan hantera högupplösta format som MQA, men det fungerar naturligtvis inte med Bluetooth. Då måste du ansluta till förstärkaren via antingen de tre optiska- eller koaxialingångarna eller USB-ingången på baksidan.

RA-6000 har också skivspelaringång för MM-pickup.

Rotel RA6000 innvendig Rotel RA6000 bak
<
>
Rotel RA6000 insida

 

 

CD-spelaren DT-6000 DAC Transport stöder också MQA och har asynkron USB-ingång förutom optisk och koaxial.  Spelarens åtta-kanaliga ESS Sabre ES9028PRO DAC, hanterar PCM-ljudformat upp till 32-bitars 384 kHz.

Den har, som du också kan se, obalanserade och balanserade XLR-utgångar.

Rotel DT6000 bak
Rotel DT-6000 bak

Rotel-komponenterna ska vara klara under juli, priserna anges till 4500 Euro för förstärkaren och 2300 Euro för CD-spelaren.

image
DT-6000
Läs också Kanske det bästa highend-klippet du kan göra För dig som verkligen behöver mer kraft och vill ha ännu bättre ljud är kanske Rotels nya Michi-serie det bästa köpet i highend-klassen.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftfull förstärkare med strömning Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend