Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Rotel Diamond Series med Michi-gener

Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC

Skrivet av / 2022-06-25 - 10:00
Rotel Diamond Series med Michi-gener

Japanska Rotel firar 60 år och släpper två intressanta produkter som de kallar Rotel Diamond Series. Nämligen den integrerade RA-6000 och DT-6000 DAC Transport, som är en CD-spelare med digitala in- och utgångar.

Rotel säger att förstärkaren är baserad på den teknik vi känner till från Michi-serien, som är Rotels high-end förstärkare. Det lovar mycket gott, för vi har bara goda erfarenheter av Michi-förstärkarna.

För RA-6000:s del betyder det handlindade transformatorer, 200 w i 8 ohm och 350 w i 4 ohm. Vilket borde räcka mer än väl även till de mest tungdrivna högtalarna.

rotel ra 6000 diamond series 2 x 200 w class ab avec dac ti 384 khz 32 bits et compatibilite mqa 0656193
Rotel Diamond Series RA-6000

Förstärkaren som väger hela 19 kilo har både analoga och digitala ingångar. Den har inte streaming via Wi-Fi, men Bluetooth med apt-X HD som bland annat stöder AAC. Rotel säger att den kan hantera högupplösta format som MQA, men det fungerar naturligtvis inte med Bluetooth. Då måste du ansluta till förstärkaren via antingen de tre optiska- eller koaxialingångarna eller USB-ingången på baksidan.

RA-6000 har också skivspelaringång för MM-pickup.

Rotel RA6000 innvendig Rotel RA6000 bak
<
>
Rotel RA6000 insida

 

 

CD-spelaren DT-6000 DAC Transport stöder också MQA och har asynkron USB-ingång förutom optisk och koaxial.  Spelarens åtta-kanaliga ESS Sabre ES9028PRO DAC, hanterar PCM-ljudformat upp till 32-bitars 384 kHz.

Den har, som du också kan se, obalanserade och balanserade XLR-utgångar.

Rotel DT6000 bak
Rotel DT-6000 bak

Rotel-komponenterna ska vara klara under juli, priserna anges till 4500 Euro för förstärkaren och 2300 Euro för CD-spelaren.

image
DT-6000
Läs också Kanske det bästa highend-klippet du kan göra För dig som verkligen behöver mer kraft och vill ha ännu bättre ljud är kanske Rotels nya Michi-serie det bästa köpet i highend-klassen.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

High-end yacht Hi-Fi

Spotify HiFi: Fortfarande i planerna

Musikstreamern som spelar allt och driver dina hörlurar

Tar bort knastret från dina skivor

Cambridge-strömmare ska sätta en ny standard i prisklassen

Direktdriven skivspelare med kvartsstyrd drivenhet

Rulla till toppen