Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Rega Planar 3 50th Anniversary edition

Planar 3 i jubileumsversion med pickup och strömförsörjning.

Skrivet av / 2023-05-11 - 15:53
Rega Planar 3 50th Anniversary edition

Planar 3 är kanske den bästa skivspelaren i sin klass. Den är sedan länge en ikon bland skivspelare oavsett klass, och i den nya jubileumsversionen har inga kostnader sparats.

Spelaren ser dessutom ut att vara bra köp för dem som funderar på en ny skivspelare.

Planar 3 50th Anniversary Edition levereras med en exteriör Neo MK2-strömförsörjning, en förmonterad Rega Exact MM-pickup och samma referensrem som medföljer de mer påkostade Planar 6 och 8.

Sockeln är klädd i valnötsfanér och dekorerad med en 50th Anniversary logo. En liknande logotyp finns på dammlocket, och spelaren drivs av en 24 V synkronmotor, med en remdrivskiva i samma material som på Planar 6.

Strömförsörjningen är handinställd för motorn för att eliminera vibrationer.

Spelaren kommer komplett för ca 12 tusen kronor, vilket faktiskt är billigare än om du köper en ny Planar 3 och uppgraderar med en ny rem och extern strömförsörjning.

Det är också ganska sällsynt att se en Rega-spelare i något annat än svart eller vitt, och den här ser faktiskt mer exklusiv ut i valnöt än i standardfärgen svart.

Alla foton Rega

 

 

Läs också:

Rega Planar 3

Vidunderlig vinyl-comeback

När nålen sänker sig ner mot den svarta vinylen och musiken flödar ur högtalarna så förstår man varför det säljs tio gånger fler skivspelare än CD-spelare.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

High-end du knappast har sett tidigare

Gissa vad det här är

Kraftfull strömningsförstärkare

Hyllning till legendariskt album

Gammal klassiker återuppstår

Billiga streaming-förstärkare från Yamaha

Rulla till toppen