TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rega Elicit får äntligen DAC

De viktigaste förbättringarna i Elicit MK5 syns inte.

forfatter
Publicerad 2022-04-27 - 15:25
elicit mk5 gallery front topoff 1
Foto: Rega

Kanske på tiden, säger nog somliga och vi är benägna att hålla med. För Rega Elicit är MK5 faktiskt den allra första förstärkaren från det engelska märket som har en inbyggd digitalomvandlare (DAC). Det ger bättre flexibilitet att man äntligen kan koppla in även digitala ljudkällor till sin förstärkare.

DAC-kretsarna är inte köpta från någon tredjepartstillverkare utan utvecklade hos Rega i Essex, som dessutom har förbättrat den analoga kretsen i Elicit MK5. Numera bygger konstruktionen på den dyrare Rega Aethos, med högre komponentkvalitet.

Bland finns en motsvarande diskret FET-baserad förförstärkare, med bättre Sanken-utgångstransistorer, polypropylenkondensatorer och reläer.

Rega Elicit MK5
Foto: Rega

En potentiometer från Alps används som volymratt och de koaxiala och optiska digitalingångarna är galvaniskt skärmade och har en S/PDIF-ingångskrets från Wolfson.

På bakisdan sitter även fyra linjeingångar och en tape/inspelningsloop, samt en förförstärkarutgång och en ingång för skivspelare med MM-pickup.

Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1
Foto: Rega

Förstärkaren är specad till 105 watt per kanal, men hela 162 watt i 4 ohm. På den omgjorda framsidan även ett hörlursuttag.

Elicit MK5 ersätter Elicit-R, som vi har testat, och beräknas kosta drygt 20 000 kronor plus moms.

Från vårt test av Elicit-R: ”Rega-förstärkaren har ett osedvanligt tempo, och ett bra grepp om ljudbildens detaljer. Aldrig ett enda tråkigt ögonblick! Plus i kanten för skivspelaringång.”

 

elicit mk5 gallery 02 1 989x611 1 ELICIT Mk5 we main fullwidth 2 1 989x495 1 Elicit Mk5 gallery mainview 1 989x611 1
<
>
Foto: Rega
Läs också Rega Elicit-R Rega har gått tillbaka till ritbordet och rättat till allt vi inte gillade med Elicit-förstärkaren. Den nya versionen känns knappt igen!

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny mellanklass-integrerad från NAD På München-mässan har NAD smygpremiär på en ”hybrid-digital”-förstärkare som ser ut att kunna vara ett bra köp i mellanklassen.
Onkyo lever! När japanska Onkyo förklarade sig döda var det inte helt sant. Varumärket lever vidare i amerikanska händer.
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend