Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 dämpar knastret

Den fiffiga lådan som tar bort knastret.

Skrivet av / 2022-09-12 - 18:01
Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 dämpar knastret

Idén är inte ny.  Många har provat lösningar och lådor som lovar att ta bort knastret från slitna vinylskivor. Få har lyckats. Men Pro-Ject menar att den nya Vinyl NRS Box S3, ska ta bort knastret som inte ens en skivtvätt kan bli av med.

En skivtvätt är bra på att ta bort damm och smuts från spåren, men den reparerar inte hack i skivan eller slitaget som oundvikligen orsakar knastriga skivor.

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 placeras mellan skivspelaren och förstärkaren och använder avancerad digital ljudbehandling för att ta bort knastret. Signalen från skivspelaren digitaliseras i lådan, med 24-bitars kvantisering och 96 kHz sampling, och sedan använder processorn dubbel 54-bitars ackumulering för att dämpa bruset.

Vinyl NRS Box S3 silver cutout
Vinyl NRS Box S3

Som man kan se på bilden kan man ställa in hur mycket brusreducering du behöver. Pro-Ject kallar det De-Crackling, och det kan dämpa knastret med upp till 8 decibel. Genom att trycka på VNRS-knappen aktiveras Vinyl Noise Reduction System, som undertrycker brus från trötta vinylskivor.

Pro-Ject-boxen kan vara ansluten hela tiden och brusreduceringen kan kopplas bort med förbikopplingsknappen när du inte behöver den.

Priset anges till 329 Euro, och den ska finnas i butik under september.

Vinyl NRS Box S3 backside
Vinyl NRS Box S3 anslutningar

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 dämpar knastret”

  1. Robert Velén

    Lattjo pryl, men synd att man inte kan få ut den digitala signalen för att exempelvis spara ner som flac-filer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen