Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Pro-Ject firar 20 år med nya digitala produkter

Pro-Ject är som bekant mest kända för sina skivspelare men lanserar nu flera snygga digitala produkter.

Av / 2012-02-15 - 21:47
Pro-Ject firar 20 år med nya digitala produkter

Behändig nätverksspelare
Mest spännande är kanske nätverksspelaren Stream Box DS. Den är liten och nätt, och stödjer musikfiler i upp till 24 bit/192 kHz via DLNA, samt digital avkoding av musikfiler från bärbara Apple-produkter. Lådan är liten, men displayen täcker nästan en tredjedel av frontpanelen, vilket gör att användningen bör fungera smidigt.


Pro-Ject Stream Box DS
Pro-ject utlovar ett varmt, upplöst och dynamiskt ljud, och om du inte är nöjd med den inbyggda digitalomvandlaren så har Stream Box DS en koaxial digitalutgång som du kan ansluta en dyrare D/A-omvandlare till. Lådan strömmar ljud från datorn trådlöst via Jamcast och kan styras från iPhone/iPad och Android via UPnP-certifierade appar som exempelvis PlugPlayer. En vanlig infraröd fjärrkontroll medföljer också. Stream Box DS kostar 7 700 kronor


Pro-Ject Dock Box S


Digital iPhone-docka

Om du vill ha en högkvalitativ docka för iPod eller iPhone kan Pro-Ject Dock Box S vara något för dig. Det här är en digital docka som hämtar den digitala signalen direkt från iPoden. Den inbyggda D/A-omvandlaren klarar en upplösning på 24 bit/192 kHz, och har en XMOS-processor som ska minska förekomsten av jitter. Om du inte tycker att denna är tillräckligt bra så har den en koaxial digitalutgång som kan mata en dyrare och bättre DAC. Om du vill säkerställa att ljudsignalen blir så ren som möjligt kan du stänga av laddningsfunktionen när du spelar musik från iPoden. Fjärrkontroll medföljer.


Pro-Ject Mediabox S


Mediespelare utan nätverksfunktion

Om du har din musik lagrad på olika hårddiskar, USB-minnen och minneskort så kan Pro-Ject Mediabox S vara räddningen när du vill spela upp musiken. På fronten finns en USB-ingång och SD-kortläsare som kan läsa av dina filer. En liten display visar låtinformation, och via tre manövreringsknappar kan du bläddra i biblioteket. Observera att den här enheten inte har någon nätverksfunktion.

ljudtema.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen