TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Pro-Ject firar 20 år med nya digitala produkter

Pro-Ject är som bekant mest kända för sina skivspelare men lanserar nu flera snygga digitala produkter.

forfatter
Publicerad 2012-02-15 - 21:47

Behändig nätverksspelare
Mest spännande är kanske nätverksspelaren Stream Box DS. Den är liten och nätt, och stödjer musikfiler i upp till 24 bit/192 kHz via DLNA, samt digital avkoding av musikfiler från bärbara Apple-produkter. Lådan är liten, men displayen täcker nästan en tredjedel av frontpanelen, vilket gör att användningen bör fungera smidigt.


Pro-Ject Stream Box DS
Pro-ject utlovar ett varmt, upplöst och dynamiskt ljud, och om du inte är nöjd med den inbyggda digitalomvandlaren så har Stream Box DS en koaxial digitalutgång som du kan ansluta en dyrare D/A-omvandlare till. Lådan strömmar ljud från datorn trådlöst via Jamcast och kan styras från iPhone/iPad och Android via UPnP-certifierade appar som exempelvis PlugPlayer. En vanlig infraröd fjärrkontroll medföljer också. Stream Box DS kostar 7 700 kronor


Pro-Ject Dock Box S


Digital iPhone-docka

Om du vill ha en högkvalitativ docka för iPod eller iPhone kan Pro-Ject Dock Box S vara något för dig. Det här är en digital docka som hämtar den digitala signalen direkt från iPoden. Den inbyggda D/A-omvandlaren klarar en upplösning på 24 bit/192 kHz, och har en XMOS-processor som ska minska förekomsten av jitter. Om du inte tycker att denna är tillräckligt bra så har den en koaxial digitalutgång som kan mata en dyrare och bättre DAC. Om du vill säkerställa att ljudsignalen blir så ren som möjligt kan du stänga av laddningsfunktionen när du spelar musik från iPoden. Fjärrkontroll medföljer.


Pro-Ject Mediabox S


Mediespelare utan nätverksfunktion

Om du har din musik lagrad på olika hårddiskar, USB-minnen och minneskort så kan Pro-Ject Mediabox S vara räddningen när du vill spela upp musiken. På fronten finns en USB-ingång och SD-kortläsare som kan läsa av dina filer. En liten display visar låtinformation, och via tre manövreringsknappar kan du bläddra i biblioteket. Observera att den här enheten inte har någon nätverksfunktion.

ljudtema.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny mellanklass-integrerad från NAD På München-mässan har NAD smygpremiär på en ”hybrid-digital”-förstärkare som ser ut att kunna vara ett bra köp i mellanklassen.
Onkyo lever! När japanska Onkyo förklarade sig döda var det inte helt sant. Varumärket lever vidare i amerikanska händer.
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend