TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Pro-Ject E1 som trådlös skivspelare

Pro-Ject E1 har Bluetooth också.

forfatter
Publicerad 2022-05-04 - 10:32

Pro-Ject är ett av de självklara namnen när det gäller budgetvänliga skivspelare. Nu kommer en ny modell i tre versioner, alla ligger i lågprisklassen och är i princip likadana.

E-serien har alltid varit Pro-Jects lågprisserie, men de brukar inte snåla med kvaliteten. Det gör de knappast den här gången heller, när Pro-Ject E1 lanseras med ett instegspris på ungefär 3 000 kronor.

E1 cartridge 2
Foto: Pro-ject

Standardversionen har en plint i styvt och lätt kompositmaterial, med en polymer-skivtallrik, en 8,6-tums tonarm med nytt pickuphus samt ett dammlock.

Spelaren kan även förses med inbyggt phono-steg. Då heter Pro-ject E1 Phono och kan kopplas direkt till en aktiv högtalare eller en förstärkare som inte har något eget phono-steg.

Bluetooth

E 1 motorsubplatter
Foto: Pro-ject

Den tredje versionen av spelaren heter E1 BT och har inbyggd Bluetooth 5.0, så att man kan streama musik från vinylskivorna till valfri högtalare eller Bluetooth-hörlur.

Pro-Ject E1 BT har också ett inbyggt phono-steg, så att den dessutom kan kopplas till en förstärkare med kabel.

E1 closeup
Foto: Pro-ject

Pro-Ject E1 finns i valnötsfaner, svart och vit lack och alla versioner levereras med signalkablar.

De svenska priserna är inte satta ännu, men E1 Standard kostar 299 euro. Versionen med inbyggt phono-steg ligger på 329 euro och Bluetooth-versionen på 399 euro.

E1 black straight 989x552 1 E1 White straight 989x552 1
<
>
Foto: Pro-ject

 

Läs också Pro-Ject Essential III Phono Tack vare varmt och fylligt ljud blir det aldrig tråkigt med Pro-Ject.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Arne är integrerad och lämnar 30 watt effekt Svenska Engström gör sin första integrerade förstärkare.
Dynaudio gör det enkelt med trådlösa Focus Du behöver bara två Focus-högtalare för att streama musik
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Spektakulärt från Monitor Audio Monitor Audio firar 50 år med några mycket besynnerliga högtalare.
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend