TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Pro-Ject CD Box DS3 CD-spelare

CD-spelaren är tillbaka.

forfatter
Publicerad 2022-03-16 - 10:09

Sjunger CD-spelaren hemma på sista versen? Misströsta inte, det finns nya CD-spelare som inte kostar flera månadslöner. Och egentligen är det lite konstigt. LP-försäljningen har legat stabilt högt, men CD-försäljningen sjunkit stadigt. Urvalet av CD-spelare har blivit marginellt, förutom i den höga prisklassen där det fortfarande finns en marknad.

Men nyligen rapporterade RIAA i USA (Recording Industry Association of America) att CD-försäljningen faktiskt ökade 2021, för första gången på 17 år. I USA ökade försäljningen från 31,6 miljoner CD-skivor till 46,6 miljoner. En ökning med 47 procent.

Det här är inte direkt överförbart till Norden, där streaming av musik är mycket starkare än i USA, men det innebär att det kan finnas en marknad för Pro-Jects två nya CD-spelare.

Dyrast är CD Box DS3, på bilden nedan, som har en PCM1796-DAC från Texas Instruments ombord och använder Pro-Jects CD-80 CD-servot. Som styr uppspelningen.

CD Box DS3 black walnut 989x439 1 CD Box DS3 silver back 989x495 1 CD Box DS3 feet 989x660 1
<
>
Pro-Ject CD Box DS3. Foto: Pro-Ject

Den har även digitalutgångar och en trepunkts, elastisk upphängning – och en fast fjädring, som dämpar både lågfrekventa och högfrekventa vibrationer. Spelaren finns i aluminium eller svart och det finns träsidor i svart eller valnöt som fästs på sidorna med magneter.

Den lite enklare CD Box S3, har en annan digitalomvandlare och kan uppgraderas med digitala utgångar.

Pro-Ject CD Box DS3 kostar 700 euro och CD Box S3 kostar 400 euro.

CD Box S3 black front 989x432 1 CD Box S3 silver back 989x422 1 CD Box S3 silver closeup 989x717 1
<
>
Pro-Ject CD Box S3. Foto: Pro-Ject
Läs också Spelaren som räddar CD-samlingen Om du behöver en ny CD-spelare så kan det hända att Pro-Jects CD-box är allt du behöver.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
Strömförsörjningar som avlägsnar brus Den ena strömförsörjningen kan du ansluta sex enheter till.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nu får din Primare Prisma-förstärkare äntligen fullt Roon-stöd!
lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
lbpluss
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Följ Ljud & Bild