Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Orthophone 2M Premounted klar för användning

Förmonterad pickup.

Av / 2023-04-06 - 11:00
Orthophone 2M Premounted klar för användning

Som vi har sagt många gånger tidigare är en ny pickup den näst mest betydande uppgraderingen man kan göra på en skivspelare. Man kan naturligtvis nöja sig med att byta ut stiftet, men det ger inte samma ljudförbättring som en ny pickup kan göra.

Det är bara ett problem med en ny pickup: Den kan vara svår att montera korrekt. I värsta fall riskerar man att ha sönder något, som att böja tonarmen, och då är det kört.

Den bästa lösningen är att få en ny pickup installerad i butiken där den köptes, men Ortofon har en praktisk lösning för dem som tycker att packa ner skivspelaren och ta med den till återförsäljaren är jobbigt.

Läs också Guide: Skivspelare för nybörjare Om man brinner för vinyl och vill starta en skivsamling så behöver man en grammofon. Men vilken?

De lanserade nyligen Ortofon 2M Premounted, som är förmonterade pickuper i 2M-serien, i ett Ortofon SH-4 pickuphus.

Ortofon 2M Black Premounted

Hela 2M-sortimentet av MM-pickuper finns tillgängliga i förmonterade pickuphus och anpassade för S-formade tonarmar med SME-fattning.

Det gäller också 2M 78 för 78-plattor och 2M Mono. Resten av serien, från instegsmodellen 2M Red till flaggskeppet 2M LVB 250, levereras färdigmonterade och klara för användning.

2M LVB 250

Pickuperna levereras med skruvar och en liten skruvmejsel, men från 2M Bronze och uppåt följer det också med en enkel stifttryck-vikt från Ortofon.

Allt man behöver göra när man sätter pickuperna på armen är att justera motvikten till det angivna värdet och skruva antiskating till motsvarande siffra som nåltrycket. För 2M-serien är siffran 1,8 gram, förutom 2M Bronze och Black som ska ha 1,5 gram tryck och LVB 250 som ska ha 1,6 gram. Alla pickuper är anpassade till Baerwald-kurvan för rätt spårningsvinkel.

2M Blue

I 2M-serien kan man faktiskt uppgradera pickupen genom att byta till ett stift med bättre nålarm och skarpare slipning. En 2M Red kan uppgraderas till en 2M Blue bara genom att ändra stiftet till en Blue. På samma sätt kan en Bronze uppgraderas till Black.

2M Mono

78- och Mono-versionen kan använda bägge stiften.

Läs också Välj en bättre pickup till skivspelaren En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

2M Premounted är lite dyrare eftersom de levereras färdigmonterade i pickuphus, men ack så mycket lättare att använda.

Observera att 2M Premounted inte passar alla tonarmar, även om de har SME-fästen. Om du är osäker, fråga din närmaste återförsäljare.

2M Bronze

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Revuelto får bättre ljud

Gitarrformad kändisspelare

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Dansk debut som det svänger om

Nu har de gjort en DAC

Ultra-streamer från Wiim

Concorde är tillbaka

Denna såg vi inte komma

Denna har du knappast sett förut

Polsk hi-fi är en grej

Specialmodell i Lamborghini-färger

Rulla till toppen