Nyhet

McIntosh MCD85

Spelar upp SACD/CD och har fem digitala ingångar
forfatter

CD-spelare är inte så eftertraktade som de en gång var. Men de tillverkas fortfarande, och här är en pinfärsk sådan.

McIntosh MCD85 är en kompakt spelare som också fungerar som digitalomvandlare med ingångar för digitala ljudkällor, inklusive USB.

Spelaren matchar storleken och designen hos den kompakta MC830 monoförstärkaren och C8 förförstärkaren, som de lanserade i september 2020, och kompletterar McIntosh ”minisystem”.

Om man köper CD-spelaren behöver man inte köpa en DAC till förförstärkaren, eftersom man då har alla digitala ljudkällor via DAC:en i spelaren.

Spelaren stöder i stort sett alla ljudformat, och den inbyggda åtta-kanaliga 32-bitars DAC:en har också stöd för DSD och DXD på 256 eller 384 kHz via USB-ingången, och 24-bitars/192 kHz-ljudfiler via de koaxiala och optiska ingångarna.

McIntosh MCD85 är tillgänglig från mars 2021.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.