TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny DAC och många in- och utgångar.

CD-spelaren McIntosh MCD12000 har rör i signalvägen.

forfatter
Publicerad 2022-05-11 - 16:00

CD-spelare med vakuumrör är inte vanligt. Luxman och Audio Research har gjort det tidigare. Detsamma gäller Rega, som gjorde en liten serie CD-spelare med rör. Men det hör till sällsyntheterna att man hittar rör någon annanstans än i förstärkare.

Men det finns förstås en förstärkardel i en CD-spelare också, och nya McIntosh MCD12000 har 12AT7- och 12AX7A-rör placerade i signalvägen. Självklart i det goda ljudets tjänst. Därför har den även en 8-kanals digitalomvandlare, baserad på ESS Sabre Pro ES9038PRO. Som är en 32-bitars och 8-kanals DAC uppdelad i vänster och höger kanal.

DACen har ESS patenterade Hyperstream II-arkitektur, med Time Domain Jitter Eliminator, som ska vara bättre på att dämpa jitterbrus, och en specialanpassad R-kärnetransformator som ska ha ett lägre brusgolv än vanligt.

 

MCD12000 Back 770x357 1
Foto: McIntosh

Vänder man på spelaren så ser man att den har en uppdelad signalväg mellan vänster och höger kanal, där utgångarna sitter på var sida om alla digitala ingångar. Digitala och analoga kretsar har var sin strömförsörjning och är också avskärmade från varandra.

De analoga utgångarna är diskret byggda med balanserade op-ampar och det finns en koaxial och en optisk digitalutgång. De digitala ingångarna stöder 24 bit/192 kHz och USB-ingången upp till 32 bit/384 kHz samt DSD512 och DXD384kHz.

MCD12000 spelar både SACD och CD, och är redo för Roon-klient för den som vill streama och använda spelarens inbyggda DAC.

MCD12000 Hero CD 770x513 1
Foto: McIntosh

MCD12000 har samma design med rackhandtag och effektmätare på framsidan som den integrerade MA12000, som har rör i förförstärkarsteget.

MCD12000 Angle USB 770x428 1
Foto: McIntosh

McIntosh-spelaren är redan på väg till utvalda butiker, i USA kostar den 12 000 dollar, alltså 120 000 kronor plus moms här hemma.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
lbpluss
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
lbpluss
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
lbpluss
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild