TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny DAC och många in- och utgångar.

CD-spelaren McIntosh MCD12000 har rör i signalvägen.

forfatter
Publicerad 2022-05-11 - 16:00

CD-spelare med vakuumrör är inte vanligt. Luxman och Audio Research har gjort det tidigare. Detsamma gäller Rega, som gjorde en liten serie CD-spelare med rör. Men det hör till sällsyntheterna att man hittar rör någon annanstans än i förstärkare.

Men det finns förstås en förstärkardel i en CD-spelare också, och nya McIntosh MCD12000 har 12AT7- och 12AX7A-rör placerade i signalvägen. Självklart i det goda ljudets tjänst. Därför har den även en 8-kanals digitalomvandlare, baserad på ESS Sabre Pro ES9038PRO. Som är en 32-bitars och 8-kanals DAC uppdelad i vänster och höger kanal.

DACen har ESS patenterade Hyperstream II-arkitektur, med Time Domain Jitter Eliminator, som ska vara bättre på att dämpa jitterbrus, och en specialanpassad R-kärnetransformator som ska ha ett lägre brusgolv än vanligt.

 

MCD12000 Back 770x357 1
Foto: McIntosh

Vänder man på spelaren så ser man att den har en uppdelad signalväg mellan vänster och höger kanal, där utgångarna sitter på var sida om alla digitala ingångar. Digitala och analoga kretsar har var sin strömförsörjning och är också avskärmade från varandra.

De analoga utgångarna är diskret byggda med balanserade op-ampar och det finns en koaxial och en optisk digitalutgång. De digitala ingångarna stöder 24 bit/192 kHz och USB-ingången upp till 32 bit/384 kHz samt DSD512 och DXD384kHz.

MCD12000 spelar både SACD och CD, och är redo för Roon-klient för den som vill streama och använda spelarens inbyggda DAC.

MCD12000 Hero CD 770x513 1
Foto: McIntosh

MCD12000 har samma design med rackhandtag och effektmätare på framsidan som den integrerade MA12000, som har rör i förförstärkarsteget.

MCD12000 Angle USB 770x428 1
Foto: McIntosh

McIntosh-spelaren är redan på väg till utvalda butiker, i USA kostar den 12 000 dollar, alltså 120 000 kronor plus moms här hemma.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
High End 2022: Nya förstärkare och CD-spelare (!) från Denon Denon har presenterat en integrerad förstärkare med HEOS och en CD-spelare under invigningen av München-mässan.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend