Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nu är Djävulen här

Gryphon Diablo debuterade i år, nu kommer den snart till butikerna. Rekommenderas för alla som vill höra 300 brutala watt spela musik med finess.

Skrivet av / 2015-08-18 - 15:57
Nu är Djävulen här

Vi har sagt det förut: Gryphon Diablo är en av de coolaste integrerade förstärkarna vi har hört. Men det var länge sedan vi testade den nu, 2007 för att vara exakt.

På highend-mässan i München i våras debuterade efterträdaren, Diablo 300. En helt ny konstruktion med 300 watts effekt (i 8 ohm, 600 watt i 4 ohm) och en kondensatorbank på massiva 136 000 mikrofarad.

Flemming E Rasmussens konstruktion har ett oerhört utsträckt frekvensregister: från 0,5 till 350 000 Hz och pumpar ut hela 950 watt i 2 ohm.

Diablo-förstärkare kan kompletteras med en digitalomvandlare som motsvarar den som sitter i Gryphons toppmodell Kalliope, med stöd för PCM och DSD, samt skivspelaringång för MM- och MC-pickuper.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Nu är Djävulen här”

  1. Kjell Eriksson

    Effekt? Jag gjorde ett misstag på råkade köpa en Cerwin-Vega proffsförstärkare. I den finns det EFFEKT! Jag har dock aldrig använt den. Gryphonburken imponerar inte på mig. Har man så gott om pengar torde det vara bättre med försteg och två riktigt feta slutsteg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

DJ-look för vinylälskare

Japansk high-end i ren Klass A

Hi-Fi mässa i Stockholm

Se Brian Enos färgglada skivspelare

Läcker integrerad med 250 W

Moderna hifi-klassiker

Roon med helgalen musikstreamer

Yamaha-produkter blir Roon-godkända

Ljudet av 725 hk och 1420 watt

Anläggningen som ersätter soundbaren

Vackra rörförstärkare från Jadis

Galen förstärkare från Linn

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen