Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Naims nya SuperUniti

Av / 2011-08-23 - 09:28
Naims nya SuperUniti

Naim har haft stor framgång med sina Uniti-produkter, som förenar klassisk hifi med moderna krav på funktionalitet. Man får helt enkelt allt man behöver i en enda apparat: iPod-docka, radio (internet/FM/DAB), massor av digitala och analoga ingångar, streaming-funktioner samt inbyggd förstärkare. Nästan som en hemmabioförstärkare, fast bara med två kanaler och utan allt som inte har med ljudkvalitet att göra.

Då kan det låta kolossalt bra, vilket vi också märkt i våra tester av Uniti och Unitiqute. De var så mitt i prick att vi utsåg dem till Årets ljudprodukt 2009 respektive 2010.

Nu utökar Naim sitt Uniti-koncept. Den här gången har de lånat teknik från sina riktigt grymma modeller, närmare bestämt förstärkaren SuperNait och D/A-omvandlaren Naim DAC. Tack vare större strömförsörjning och 80 watt per kanal har nya SuperUniti tillräckligt med resurser för att driva stora högtalare.

Streaming-delen är också förbättrad, nu går det att spela högupplösta 24 bit/192 kHz-musikfiler trådlöst eller via kabel från nätverket. Digitalomvandlaren har ett buffertminne som ska se till att överföringen går smidigt och eliminerar jitter. SuperUniti har iPod-ingång och kan dessutom styras från iPhone och iPad via appen n-Stream.

Naim gör ett stort nummer av den analoga, men digitalt styrda, volymkontrollen som ska garantera optimal ljudkvalitet oavsett om man spelar lite tyst eller drar på för fulla muggar. Och med tanke på feelgood-faktorn som kännetecknat de Naim-apparater vi provat så kan vi tänka oss att volymratten har en förmåga att snabbt röra sig medsols …

Hemma i England kostar SuperUniti 3 250 pund, så vi gissar att det svenska priset blir lite drygt 40 000 kr.

naim-audio.se

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen