TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

MQA-stöd för Lyngdorf

Nu kan Lyngdorfs flaggskeppsförstärkare spela högupplösta MQA-ljudfiler från bland annat Tidal.

Lyngdorfs toppförstärkare TDAI-3400 är ​​en av de bästa och tekniskt mest avancerade vi har testat. Men allmänt stöd för Master Quality Authenticated-filer (MQA) har den hittills saknat. Detta är ett högupplöst men komprimerat ljudformat.

I och med den senaste uppdateringen som just har rullats ut har förstärkaren fått en MQA Core Decoder, vilket innebär att MQA-filer kan avkodas och spelas direkt.

Lyngdorf-ägare har faktiskt kunnat spela MQA-filer från strömningstjänsten Tidal via Tidal Connect, som förstärkaren fick i höstas. Men genom att lägga till den integrerade MQA Core Decoder klarar förstärkaren högre upplösning av ljudströmmen, samt avspelning av MQA-filer från andra källor, till exempel en USB-disk eller en dator som är ansluten via UPnP.

Uppdateringen är tillgänglig nu. Antingen från förstärkarens egen app-meny eller via extern uppladdning från USB eller SD-kort.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.