Search
Generic filters

Med den här får du DAB-radio

Hama DT60 är en DAB-mottagare som kopplas direkt till den befintliga anläggningen.

I Sverige är inte DAB-radio så stort och framtiden för det digitala radioformatet är oviss. Men i en del städer sänder Sveriges Radio och det är många som uppskattar de kanaler som finns.

Hamas lilla apparat kan också kopplas in till en FM-radio eller aktiv högtalare med ljudingång. Då kan man lyssna på DAB+ och Bluetooth så att man kan strömma musik från bland annat Spotify och Tidal.

En fiffig liten finess är att man kan koppla in en extra ljudkälla på baksidan. Från fjärrkontrollen går det att välja kanal och lagra kanaler – och ställa in alarm om man är sugen på en liten tupplur.

Hama DT60 kostar ungefär 1 000 kronor och går också att koppla in med 12 volt i båten, husvagnen eller bilen med hjälp av en extraadapter.

Foto: Hama
Foto: Hama
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

    Läs också

    Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
    Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
    Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
    Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
    Halo styr hela din B&O-anläggning.
    Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
    Blir Canons billigaste pro-videokamera.
    Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

    Aktuella erbjudanden

    Annons

    Pro-Ject X2

    Riktpris: 12000 kr Analog vinlylvinnare

    Vera Audio P400/1000

    Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

    Electrocompaniet ECI 80D

    Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang

    NAD M33

    Riktpris: 50000 kr Kul, klok och stark
    Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.