Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

McIntosh MR89

Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.

Av / 2022-06-15 - 16:01
McIntosh MR89

Radio är en outtömlig källa till information och underhållning. Ljudet kan till och med vara riktigt bra. Till exempel från livekonserter eller livestudio-inspelningar. Men radion begränsas också av smalare bandbredd och minskad dynamik. Tyvärr gäller detta både FM- och DAB-radio, och i ännu större utsträckning AM-bandet.

Således blir mycket dyra radioapparater en produkt för särskilt intresserade människor. Några av dem kan säkert se nyttan av McIntoshs nya MR89, som är en AM/FM-radio för entusiasterna. Gärna med en McIntosh-anläggning sedan tidigare, där MR89 kommer att smälta in snyggt i McIntoshs lätt igenkännliga design.

MR89 Angle Right background
MR89 med fjärrkontroll

McIntosh har gjort mycket för att MR89 ska kunna ta emot radiosignaler utan brus eller störningar. Användaren kan själv justera känsligheten, och mottagaren ska kunna reproducera mycket kraftfulla radiosignaler utan att bryta upp eller förvränga och plocka upp svaga signaler utan hörbart brus.

Den stöder RDS som visar vad du lyssnar på och har analoga 60 dB mätare för varje kanal. Du kan lagra över 20 stationer och automatiskt söka efter fler från framsidan av MR89 eller med den medföljande fjärrkontrollen.

MR89 Back
MR89 baksida

Som framgår har den både balanserade och obalanserade utgångar, men också koaxial och optisk digital utgång för anslutning till en extern DAC.

Det är osannolikt att MR89 kommer att finnas på hyllan hos den lokala hifi-specialisten och kommer förmodligen att behöva specialbeställas. I USA anges priset till 5 500 USD, inte småpengar för en radio.

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen