TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh MR89

Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.

forfatter
Publicerad 2022-06-15 - 16:01

Radio är en outtömlig källa till information och underhållning. Ljudet kan till och med vara riktigt bra. Till exempel från livekonserter eller livestudio-inspelningar. Men radion begränsas också av smalare bandbredd och minskad dynamik. Tyvärr gäller detta både FM- och DAB-radio, och i ännu större utsträckning AM-bandet.

Således blir mycket dyra radioapparater en produkt för särskilt intresserade människor. Några av dem kan säkert se nyttan av McIntoshs nya MR89, som är en AM/FM-radio för entusiasterna. Gärna med en McIntosh-anläggning sedan tidigare, där MR89 kommer att smälta in snyggt i McIntoshs lätt igenkännliga design.

MR89 Angle Right background
MR89 med fjärrkontroll

McIntosh har gjort mycket för att MR89 ska kunna ta emot radiosignaler utan brus eller störningar. Användaren kan själv justera känsligheten, och mottagaren ska kunna reproducera mycket kraftfulla radiosignaler utan att bryta upp eller förvränga och plocka upp svaga signaler utan hörbart brus.

Den stöder RDS som visar vad du lyssnar på och har analoga 60 dB mätare för varje kanal. Du kan lagra över 20 stationer och automatiskt söka efter fler från framsidan av MR89 eller med den medföljande fjärrkontrollen.

MR89 Back
MR89 baksida

Som framgår har den både balanserade och obalanserade utgångar, men också koaxial och optisk digital utgång för anslutning till en extern DAC.

Det är osannolikt att MR89 kommer att finnas på hyllan hos den lokala hifi-specialisten och kommer förmodligen att behöva specialbeställas. I USA anges priset till 5 500 USD, inte småpengar för en radio.

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend