TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

McIntosh MR89

Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.

forfatter
Publicerad 2022-06-15 - 16:01

Radio är en outtömlig källa till information och underhållning. Ljudet kan till och med vara riktigt bra. Till exempel från livekonserter eller livestudio-inspelningar. Men radion begränsas också av smalare bandbredd och minskad dynamik. Tyvärr gäller detta både FM- och DAB-radio, och i ännu större utsträckning AM-bandet.

Således blir mycket dyra radioapparater en produkt för särskilt intresserade människor. Några av dem kan säkert se nyttan av McIntoshs nya MR89, som är en AM/FM-radio för entusiasterna. Gärna med en McIntosh-anläggning sedan tidigare, där MR89 kommer att smälta in snyggt i McIntoshs lätt igenkännliga design.

MR89 Angle Right background
MR89 med fjärrkontroll

McIntosh har gjort mycket för att MR89 ska kunna ta emot radiosignaler utan brus eller störningar. Användaren kan själv justera känsligheten, och mottagaren ska kunna reproducera mycket kraftfulla radiosignaler utan att bryta upp eller förvränga och plocka upp svaga signaler utan hörbart brus.

Den stöder RDS som visar vad du lyssnar på och har analoga 60 dB mätare för varje kanal. Du kan lagra över 20 stationer och automatiskt söka efter fler från framsidan av MR89 eller med den medföljande fjärrkontrollen.

MR89 Back
MR89 baksida

Som framgår har den både balanserade och obalanserade utgångar, men också koaxial och optisk digital utgång för anslutning till en extern DAC.

Det är osannolikt att MR89 kommer att finnas på hyllan hos den lokala hifi-specialisten och kommer förmodligen att behöva specialbeställas. I USA anges priset till 5 500 USD, inte småpengar för en radio.

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Prisvärd skivspelare med bättre ljud Levereras med 2M Red MM pickup och inbyggt phonosteg.
Kompakt och billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC är en kombinerad digitalomvandlare, förförstärkare och hörlursförstärkare.
Regaförstärkaren har blivit "digital" Rega har klamrat sig fast vid analoga ingångar på sina förstärkare. Men nu har de äntligen tagit klivet in i den moderna tiden.
Ny dansk high end-serie Kända namn bakom tre förstärkare i tungviktsklassen.
En legend ligger bakom bakom dessa Efter skivspelarna är de klara med sin första högtalare.
Ny toppserie från Audiolab Brittiska Audiolab har fött en helt ny förstärkare - och faktiskt en CD-transport också!
Följ Ljud & Bild