Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

McIntosh MQ112 Environmental Equalizer

8-bands justering av ljudet hemma.

Skrivet av / 2023-10-10 - 17:25
McIntosh MQ112 Environmental Equalizer

Audiophila purister fnyser åt equalizers och skyr till och med något så enkelt – och ibland användbart – som tonkontroller. Allt som kommer i vägen för den renaste musiksignalen är aja-baja. Men ibland kan en bra eq faktiskt vara ett bra verktyg som kan lösa vissa problem med hur ljudet beter sig i rummet.

Det är därför de flesta McIntosh-förstärkare har en enkel eq på fronten. Den kan kopplas in med en knapp när du behöver den, och vår erfarenhet är att den inte på något sätt stör ljudupplevelsen.

Läs också Den enda förstärkaren du behöver McIntosh MA12000 knäcker ryggen och tömmer bankkontot, men ljudet gör dig euforisk och lycklig.

Nu behöver man inte köpa en hel förstärkare för att få eq i sin hemanläggning. MQ112 är en separat equalizer som kan anslutas mellan en förförstärkare och en effektförstärkare, och den behöver inte vara från McIntosh.

Foto: McIntosh

MQ112 är inte den första så kallade environmental equalizern från McIntosh, men det var länge sedan de tillverkade den tidigare MQ-modellen. Då kompenserade den delvis för högtalarnas placering i rummet och källmaterialets dåliga ljudkvalitet.

Nu handlar det mer om finjustering, och här får du åtta band från 25 Hz till 10 kHz, med justeringar på ±12 dB. MQ112 har också en tilt på ±6 dB, som kan användas nästan som en loudness, där man kan lyfta basen eller diskanten.

Equalizerns inställningar kan kopplas in och ut efter behov, och för flexibilitetens skull har MQ112 både balanserade och obalanserade in- och utgångar.

Foto: McIntosh

McIntosh MQ112 finns tillgänglig för beställning för USD 3000.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En helt galen förstärkare

Musical Fidelity utökar Nu-Vista-serien

Roon får ny ägare

Nu med inbyggd förstärkare

Kia EV9: Premium-ljudanläggning från Meridian

Förförstärkare för ett fåtal

JBL:s trådlösa skivspelare ute i butik

Lysande ljud

Kraftfullt integrerad med nätverk

Världens mest kraftfulla bärbara?

Skapar en sista specialutgåva

Älskling, Ortofon krympte pickupen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen