TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh MC451 hybridförstärkare

McIntosh MC451 med Hybrid Drive är en best på 300 plus 150 watt.

forfatter
Publicerad 2022-12-08 - 16:01

Hybrid Drive är McIntoshs sätt att säga att de använder två lite olika driftsprinciper. Den första stora förstärkaren med Hybrid Drive var MC901, som kombinerade transistorer med vakuumrör och McIntosh patenterade autoformers, massiva transformatorer som skyddar förstärkaren och gör den mer stabil under belastning.

Nya MC451 är en fysiskt mindre version av 901, som tack och lov tar mindre plats och kostar mindre.

Den kraftfulla effektförstärkaren är en monoförstärkare, det behövs alltså två för stereo, och den har allt McIntosh kan klämma in av förstärkarteknik.

Foto: McIntosh

Power Guard, Power Guard SGS, Sentry Monitor och Unity Coupled Circuit, bland annat. Den sistnämnda beskriver kopplingen i transformatorerna som har sina egna lindningar för 2, 4 och 8 ohm högtalare. De andra teknikerna skyddar förstärkaren från överbelastning och kortslutning.

Men det speciella med MC451 är kombinationen av transistorer och vakuumrör. Här levererar transistorerna 300 watt effekt, medan rören levererar 150 watt effekt.

Foto: McIntosh

Denna hybridlösning fungerar genom att dela frekvensområdet mellan de två teknikerna, och på baksidan kan du justera delningsfrekvensen mellan transistorer och rör efter önskemål. Sedan kan transistorerna driva bashögtalarna i en högtalare och rören resten av högtalarelementen.

Foto: McIntosh

Delningen kan justeras mellan 100 och 1000 Hz, och man kan också justera gain, nivån, på rören i förstärkaren i förhållande till transistorerna. Förstärkaren har separata ingångar för transistor och rör, om man vill använda separata delningsfilter.

MC451 är inte många veckor bort från demorummen hos utvalda McIntosh-återförsäljare, som förmodligen kommer att lägga på moms utöver det angivna priset på 14 000 USD vardera. Då närmar vi oss 200 000 kronor per MC451, men jäklar vad tufft det blir. Titta bara här:

Foto: McIntosh

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

McIntosh MC901 Dual Mono

Det här har du aldrig sett förut

300 watt här och 600 watt där.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Problemfri strömning med NAD CS1 NAD:s billiga CS1 kan spela din musik direkt från mobilen. Du behöver inte installera någon särskild app.
Hegels förstärkare får äntligen AirPlay 2 Hegels förstärkare får bättre strömningsfunktion med AirPlay 2 och därmed även bättre stöd för smarta hem.
Förstärkare som ska väcka din hemmabio till liv Om en best på 5 x 250 watt inte räcker, kan Musical Fidelity också fresta med ett 11-kanals monster! Säg hej till M6x 250.5 och M6x 250.11
Retroförstärkare för samlare NAD C 3050 LE är en nästan perfekt replika av förstärkaren som definierade NAD-designen. Men är det bara nytt vin på gamla flaskor?
De bästa nätverksspelarna Trådlös musik kan vara en ren njutning och rena highend-himlen, speciellt om man slipper den extrema prislappen.
Följ Ljud & Bild