Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Mässbilder – Soundsociety 2024

Den årliga Soundsociety-mässan hade flyttat till Köpenhamn, där det under hela helgen var fullt hus i de drygt 30 demorummen.

Av / 2024-03-05 - 15:46
Mässbilder – Soundsociety 2024

Helgens Soundsociety hi-fi-mässa var den sjätte i ordningen. Men det var första gången den anordnades i Köpenhamn. Arrangören Bülow:Steensen hade valt att flytta mässan från hemstaden Århus till huvudstaden i år.

Under lördagen och söndagen kom 1 500 besökare till Hotel Scandic Sluseholmen för att se hi-fi i den tunga änden.

Även om det är något färre än de 2 000 gäster som förra årets mässa hade i Århus, är Maria Kavitha Frish Ramussen från Bülow:Steensen nöjd. Och hon berättar att även utställarna har varit väldigt nöjda.

Trots att antalet besökare inte slog rekord var de flesta demorummen fulla under hela helgen. Och i de mest populära fick publiken stå i kö för att få plats till nästa demo.

Och så var mässan öppen! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Hi-fi i miljonklassen

1.-Audiovector-MLAS 6.-PS-Audio 2.-Audio-Group-Denmark-scaled 3.-DALI-scaled 6.-Hi-End-Studio-NO 6b-Hi-End-Studio-NO 4.-Lyngdrof 4B-Lyngdorf 0.-skindbjerg
<
>
Dyra men fina saker. Audiovector R6 Arreté, Mark Levinson och Kalista. CD-spelaren var den dyraste komponenten. Den kostade drygt en halv miljon kronor! (Foto: John Alex Hvidlykke)
13.-Gato-Audio 9.-Lydbutikken-scaled 8.-Inventum 7.-Audio-Aktoeren 15.-Canvas 14.-Headfreaks 12-Emotiva 12B-Emotiva 11.-Ren-Vinyl
<
>
Det är svårt att få till bra ljud i de små mötesrummen. Gato Audio hade löst problemet genom att spela diagonalt. Det fungerade förvånansvärt bra. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Tre balsalar med hi-fi

Hotellet var inrett något annorlunda än Hotel Royal i Århus, som vanligtvis adderar ytterligare lokaler. Som konferenshotell hade Scandic Slusesholmen flera mötesrum och tre enorma bankettsalar på bottenvåningen, vilket gav möjlighet till stora utställningar. De tätt belägna rummen gjorde däremot att man kunde höra det flera rum bort, när krafterna från de tyngsta systemen släpptes loss.

15.-TopSound Dynaudio-scaled SAS_Septon2 SAS_Septon1 16-Custom-Audio2 16-Custom-Audio1
<
>
Istället för att försöka fylla den stora balsalen med ljud från ett gigantiskt system hade SAS Audio och Septon satt upp flera separata system. Här med Rotel Michi-elektronik och de vilda Elac Concentro M-högtalarna. (Foto: John Alex Hvidlykke)

De mer intima utställningarna

Några av de vanliga hotellrummen på de övriga fyra våningarna var också i bruk. Akustiken var inte lika livlig som i de stora salarna, men utrymmet var trångt på flera ställen.

457-KT-Radio 254-Arcam-audiovector 252-PS-Audio 555-Medlyd-1 555-Medlyd-2 552-Audio-Note
<
>
Audio Consult / Audio Note hade fått ett litet rum. Men som tur var var anläggningen kompakt. Den integrerade Cobra-förstärkaren ger 25 W i klass A. (Foto: John Alex Hvidlykke)
452.-JBL 352-Saxx-totem 454-JBL-Classic
<
>
Det blir inte mer klassiskt: JBL L-100 Classic och tillhörande elektronik i nygammal design med rötter i 60- och 70-talen. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Köpenhamn, Århus eller Odense nästa gång?

Efter helgen råder det ingen tvekan om att det även kommer att bli en Soundsociety-mässa nästa år. Men arrangörerna har inte slutgiltigt bestämt var det ska ske. Blir det Köpenhamn igen? Ska den tillbaka till Århus? Eller ska de prova i Odense?

De här två herrarna hade gjort resan från Yding på mellersta Jylland och checkade in på hotellet redan i fredags. Det är lite långt, men då blir det också en helg av det. (Foto: John Alex Hvidlykke)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen