TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Martin Logan i örat

forfatter
Publicerad 2012-08-20 - 20:51

Öronsnäckor finns överallt. De flesta kostar inte mycket mer än en biobiljett och en CD, men tack och lov finns det de som är mer intresserade av kvalitet än kvantitet.

Vilket vi förmodar är en beskrivning som stämmer väl överens på Martin Logan. De tre senaste decennierna har de tillhört eliten inom elektrostathögtalare, vilket vi rapporterat om ofta i tester.

Nu gör amerikanerna som många före dem och ger sig in på den enorma hörlursmarknaden.

Mikros 70 heter den första modellen och är en tunn öronsnäcka i anodiserad aluminium, tättslutande för att hålla ute oväsen och försedd med en gummisladd som har fjärrkontroll för styrning av musiken och telefonsamtal när det ringer på mobilen.

Öronsnäckorna har ett 6,6 millimeter stort element som sitter i en sluten kammare, med stor öppning mot hörselgången. Impedansen är bara 22 ohm och med tanke på känsligheten 98 dB kan Mikros-lurarna drivas av de flesta mobiler och bärbara musikspelare.

Något svenskt pris känner vi inte till men i USA kostar Mikros 70 ungefär 150 dollar vilket brukar betyda någonstans kring 1 500 kronor.

interceptor.dk

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend