TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Jubileumsförstärkaren Mark Levinson ML-50

Antagligen det bästa Mark Levinson någonsin har gjort.

När man fyller 50 måste man så klart fira. Mark Levinson gör det med ett par förstärkare vi gärna hade velat ha, men prislappen gör ML-50 till ett förstärkarset som bara ett fåtal har råd med.

Dessutom tillverkas de bara i 100 par, så du hittar dem knappast på hyllorna i den lokala stereobutiken.

Mark Levinson började bygga förstärkare under eget namn 1972 och alla hette något med ML så länge Mark Levinson själv fanns kvar i företaget. Nu är han borta sedan länge, men ägarna Harman värnar om traditionerna och med lite god vilja skulle man kunna säga att ML-50 följer traditionen.

Under glaslocket på toppen ser man lysdioder lysa upp insidan, som är byggd på samma plattform som No 536, en annan lyxig Mark Levinson-förstärkare. Större kondensatorer har ökat kapaciteten från 8 800 uF till 13 200 uF i drivsteget och från 169 200 uF till 206 800 uF i utgångssteget. Som har fått likriktarna från Schottky att ändra till lägre resistans från transformatorn till filterkondensatorerna.

Förstärkaren kör i ren klass A upp till 20 watt och levererar hela 425 watt i 8 ohm.

Mark Levinson ML-50 levereras på en lastpall och det ingår en specialanpassad strömkabel, en mikrofiberduk och ett par vita handskar.

ML-50 går inte att löpa förrän i fjärde kvartalet och priset uppskattas till 50 000 dollar per par. Plus moms.

1 svar på ”Jubileumsförstärkaren Mark Levinson ML-50”

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.