TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Magico S5: ny High End-högtalare

Hos Magico Technology råder minsann ingen finanskris.

forfatter
Publicerad 2011-12-06 - 09:41

Magico är High End i den riktiga tungviktsklassen. De senaste åren har det amerikanska märket presenterat den ena extrema konstruktionen efter den andra. Den 170 kilo tunga toppmodellen Q5 anses vara en av världens allra bästa högtalare.

Storleken och framför allt prislappen på en halv miljon kronor är dock i mesta laget för de allra flesta, därför har Magicos konstruktör Alan Wolf utvecklat en mindre och billigare modell. Fast det är klart, med sina 122 cm, 86 kilo och dryga kvartsmiljonen så är den varken liten eller speciellt billig.

Magico S5
Nya S5 tar över efter den kritikerrosade V3 och ser i grund och botten ut som en tämligen konventionell trevägshögtalare med fyra element. Att läsa specifikationerna är däremot som att läsa en tabell över ädla grundämnen.

Till skillnad från V3, som har ett kabinett av både aluminium och trä, är det aluminium rakt igenom som gäller i S5. Själva kabinettet är gjort av 12 millimeter tjock extruderad aluminium som är böjd för att öka stabiliteten. På insidan finns ett finurligt regelverk med stagningar för att åstadkomma de rätta akustiska egenskaperna.

S6 är bestyckad med Magicos egna 10-tums Nano-Tec-baselement som är kapabla att leverera 118 decibels ljudtryck vid 50 Hz. För att det 6 tum stora mellanregistret ska orka hänga med basarna har det ett dubbelt magnetsystem av neodym. En lika kraftig neodym-magnet sitter i diskanten och driver ett lätt och superstarkt 1-tums membran av beryllium.

Högtalarna finns i Magicos standardutförande, anodiserad svart, men det går också att välja mellan många olika och läckra högglanslackade och silkesmatta färger.

S5 premiärvisas officiellt på CES-mässan i Las Vegas strax efter nyår, och med tanke på vad vi hört förut från Magico-högtalare så blir det säkert en angenäm upplevelse.

audionord.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Bortom allt förnuft – men så fantastiskt! Musikspelare kan verka som ett föråldrat koncept. Men om du drömmer om känsloladdat highend-ljud rakt ur fickan klarar du dig inte utan en.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend