Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Magico S5: ny High End-högtalare

Hos Magico Technology råder minsann ingen finanskris.

Av / 2011-12-06 - 09:41
Magico S5: ny High End-högtalare

Magico är High End i den riktiga tungviktsklassen. De senaste åren har det amerikanska märket presenterat den ena extrema konstruktionen efter den andra. Den 170 kilo tunga toppmodellen Q5 anses vara en av världens allra bästa högtalare.

Storleken och framför allt prislappen på en halv miljon kronor är dock i mesta laget för de allra flesta, därför har Magicos konstruktör Alan Wolf utvecklat en mindre och billigare modell. Fast det är klart, med sina 122 cm, 86 kilo och dryga kvartsmiljonen så är den varken liten eller speciellt billig.

Magico S5
Nya S5 tar över efter den kritikerrosade V3 och ser i grund och botten ut som en tämligen konventionell trevägshögtalare med fyra element. Att läsa specifikationerna är däremot som att läsa en tabell över ädla grundämnen.

Till skillnad från V3, som har ett kabinett av både aluminium och trä, är det aluminium rakt igenom som gäller i S5. Själva kabinettet är gjort av 12 millimeter tjock extruderad aluminium som är böjd för att öka stabiliteten. På insidan finns ett finurligt regelverk med stagningar för att åstadkomma de rätta akustiska egenskaperna.

S6 är bestyckad med Magicos egna 10-tums Nano-Tec-baselement som är kapabla att leverera 118 decibels ljudtryck vid 50 Hz. För att det 6 tum stora mellanregistret ska orka hänga med basarna har det ett dubbelt magnetsystem av neodym. En lika kraftig neodym-magnet sitter i diskanten och driver ett lätt och superstarkt 1-tums membran av beryllium.

Högtalarna finns i Magicos standardutförande, anodiserad svart, men det går också att välja mellan många olika och läckra högglanslackade och silkesmatta färger.

S5 premiärvisas officiellt på CES-mässan i Las Vegas strax efter nyår, och med tanke på vad vi hört förut från Magico-högtalare så blir det säkert en angenäm upplevelse.

audionord.se

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen