TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Liten DAC och förstärkare från Naim

Detta är Naims nya DAC-V1, med hörlursförstärkare och förförstärkarutgång. Så att man kan använda den till nya förstärkaren NAP-100.

forfatter
Publicerad 2013-01-09 - 15:24

Naims förstärkare har alltid gjort bra ifrån sig i våra tester. Vi är därför ganska så nyfikna på hur kombinationen DAC-V1 och NAP-100 låter.

DAC-V1 är en liten digitalomvandlare med integrerad hörlursförstärkare och förförstärkarutgång. Den arbetar med respektabel 24 bit/384 kHz-signalbehandling, vilket i teorin borgar för en upplöst ljudbild (jämfört med CD-formatets 16 bit/44,1 kHz), och har en asynkron USB-port för den som är intresserad av sådana tekniska detaljer.

På baksidan sitter dessutom två optiska och koaxiala digitalingångar – och till och med en BNC-kontakt – för anslutning av digitala signalkällor. DAC-V1 har inga analoga linjeingångar.

Däremot finns ett hörlursuttag med en påkostad förstärkarkrets bakom, samt förstegsutgångar så att den kan användas både som DAC och försteg på samma gång.

Till exempel tillsammans med nya effektförstärkaren NAP-100, som är en 2 x 50-watts förstärkare med samma kompakta mått.

Priserna hamnar på 1250 pund för DAC-V1 och 650 pund för NAP-100.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend