TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Läcker Burmester-förstärkare

Tyska Burmester är mestare (sic) på att bygga hifi som tilltalar både öronen och ögonen. Nya integrerade förstärkaren 101 är inget undantag.

forfatter
Publicerad 2013-01-09 - 15:09

Ännu så länge vet vi inte så mycket om Burmester 101. Vad vi vet är att den ingår i Classic Line-sortimentet och att den är lika välbyggd som det mesta annat från det tyska märket. Fast mer kompakt.

Enligt Burmester kör 101 med klassisk analog strömförsörjning till förstärkarkretsarna, som i sin tur kör i så kallad klass D, vilket inte betyder att förstärkaren är digital utan att transistorerna antingen är av eller på, samt fungerar som binära brytare och arbetar mycket snabbare än konventionella transistorkonfigurationer. En av fördelarna med tekniken är att förstärkaren kan vara mycket mindre eftersom det inte behövs stora kylflänsar för att leda bort överflödig värme.

Burmester 101 har även en så kallad smooth-funktion som kopplas in för att ge en mjukare ljudbild, och har helbalanserade kretsar hela vägen från ingången till utgången.

Pris vet vi ingenting om, inte heller när förstärkaren dyker upp i highend-butikerna.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend