TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

JBL L75ms Music System

JBL har just lanserat ett nytt, komplett musiksystem i samma stil som deras populära Classic-högtalare. Om ljudet håller samma klass kan L75ms vara riktigt spännande!

forfatter
Publicerad 2021-08-04 - 07:00

Trådlösa högtalare och musiksystem finns i alla prisklasser och former: De kompakta systemen är inte nödvändigtvis en ersättning för ett stort, fullblods stereoanläggning med separata högtalare, men kan göra ett utmärkt jobb som ett andra-system. Om inte för vardagsrummet, så kanske för kontoret eller köket?

Nu är JBL på banan med en ny anläggning som möjligen kommer att väcka intresse för hårdkokta hifi-entusiaster  JBL L75ms vänder sig till entusiaster som vill ha ett enkelt och användbart musiksystem, utan att kompromissa med ljudkvaliteten.

JBL L75ms Music System

Det nya ljudsystemet är tydligt inspirerat av JBLs andra högtalare i Classic-serien: med ett skåp i valnötsfaner och en grill i svart Quadrex -skum har systemet en tydlig retrostil. På insidan är den dock full av moderna funktioner, och JBL/Harman verkar ha ganska höga ambitioner när det gäller ljudåtergivningen.

JBL L75ms JBL-L75ms-2 JBL-L75ms-3-scaled JBL-L75ms-4
<
>
JBL L75ms. (Foto: JBL)

L75ms använder ett trevägs högtalarsystem med två 1″ titan diskantkupoler, ett 4″ mellanregister och två 5 1/4 ″ baselement i basreflexhöljet, som drivs av dedikerade förstärkarkanaler med DSP. Högtalaren är böjd framtill för att säkerställa en bra fördelning av ljudet. En inbyggd 32-bitars/192 kHz DAC säkerställer att JBL-högtalaren klarar högupplösta ljudformat. Musikuppspelningen kan styras via fjärrkontroll eller JBLs Musiclife app.

Anslutningsmöjligheterna är också bra, med både Wi-Fi, Bluetooth, Airplay 2, Chromecast samt Ethernet. JBL har inkluderat en phono-ingång (MM) så att du kan ansluta din vinylspelare och HDMI ARC till tv -ljudet. Intressant nog finns det också en subwooferutgång på baksidan.

Anar vi möjligtvis en konkurrent till Naim Mu-so och andra dyra bordshögtalare? Det blir vårt jobb att ta reda på det, för det är definitivt frestande att beställa JBL L75ms för ett test!

Pris och tillgänglighet

JBL L75ms kommer att lanseras under hösten 2021, till ett pris av 1500 US -dollar (cirka 16 500 kronor). Svenskt pris har ännu inte bekräftats.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftfull förstärkare med strömning Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend