Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

JBL L75ms Music System

JBL har just lanserat ett nytt, komplett musiksystem i samma stil som deras populära Classic-högtalare. Om ljudet håller samma klass kan L75ms vara riktigt spännande!

Trådlösa högtalare och musiksystem finns i alla prisklasser och former: De kompakta systemen är inte nödvändigtvis en ersättning för ett stort, fullblods stereoanläggning med separata högtalare, men kan göra ett utmärkt jobb som ett andra-system. Om inte för vardagsrummet, så kanske för kontoret eller köket?

Nu är JBL på banan med en ny anläggning som möjligen kommer att väcka intresse för hårdkokta hifi-entusiaster  JBL L75ms vänder sig till entusiaster som vill ha ett enkelt och användbart musiksystem, utan att kompromissa med ljudkvaliteten.

JBL L75ms Music System

Det nya ljudsystemet är tydligt inspirerat av JBLs andra högtalare i Classic-serien: med ett skåp i valnötsfaner och en grill i svart Quadrex -skum har systemet en tydlig retrostil. På insidan är den dock full av moderna funktioner, och JBL/Harman verkar ha ganska höga ambitioner när det gäller ljudåtergivningen.

JBL L75ms JBL-L75ms-2 JBL-L75ms-3-scaled JBL-L75ms-4
<
>
JBL L75ms. (Foto: JBL)

L75ms använder ett trevägs högtalarsystem med två 1″ titan diskantkupoler, ett 4″ mellanregister och två 5 1/4 ″ baselement i basreflexhöljet, som drivs av dedikerade förstärkarkanaler med DSP. Högtalaren är böjd framtill för att säkerställa en bra fördelning av ljudet. En inbyggd 32-bitars/192 kHz DAC säkerställer att JBL-högtalaren klarar högupplösta ljudformat. Musikuppspelningen kan styras via fjärrkontroll eller JBLs Musiclife app.

Anslutningsmöjligheterna är också bra, med både Wi-Fi, Bluetooth, Airplay 2, Chromecast samt Ethernet. JBL har inkluderat en phono-ingång (MM) så att du kan ansluta din vinylspelare och HDMI ARC till tv -ljudet. Intressant nog finns det också en subwooferutgång på baksidan.

Annons

Anar vi möjligtvis en konkurrent till Naim Mu-so och andra dyra bordshögtalare? Det blir vårt jobb att ta reda på det, för det är definitivt frestande att beställa JBL L75ms för ett test!

Pris och tillgänglighet

JBL L75ms kommer att lanseras under hösten 2021, till ett pris av 1500 US -dollar (cirka 16 500 kronor). Svenskt pris har ännu inte bekräftats.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.