TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Inte bara en utan två nya McIntosh-förstärkare är på gång

McIntosh MC1502 och C22 Mk V får det att pirra lite.

forfatter
Publicerad 2020-08-11 - 11:42

Oj, så läckert! Nya MC1502 och förförstärkaren C22 Mk V är McIntoshs senaste rörflaggskepp och tillsammans ett potent kraftverk för entusiaster.

Förförstärkaren C22 har vi sett förut, bland annat hette den C70 när McIntosh fyllde 70 år och lanserade sin jubileumskombination. Men den här, den femte versionen, är uppgraderad med ett 12AT7-rör och fem 12AX7A-rör, LED-belysning och två balanserade och tre obalanserade ingångar samt ingångar för både MC- och MM-pickup.

C22 Mk V har ingen inbyggd digitalomvandlare, som C2700 har, men den är utrustad med hörlursuttag, utgång för två effektförstärkare och har bas- och diskantkontroll.

MC1502 är också ny, även om den är väldigt lik MC2152 från jubileumskombinationen. På sätt och vis är den en dubbeldäckarversion av klassiska MC275, fast här får man 2 x 150 watt effekt i stället för 2 x 75 watt.

MC1502 till vänster, MC275 till höger.

Den stora MC1502 har åtta KT88-rör, fyra per kanal, och fyra 12AX7A- och 12AT7-rör. McIntosh hävdar att de har lyckats minska signal/brus-förhållandet från 105 till 122 dB om man jämför med två MC275 i mono på vardera 1 x 150 watt.

Förstärkaren har utgångar för 2, 4 och 8 ohms högtalare och McIntosh autoformer-transformatorer på utgångarna, vilket gör den mer stabil när den belastas.

McIntosh MC1502 Vacuum Tube Amplifier och C22 Vacuum Tube Preamplifier Mk V, som de kallas för i pressmeddelandet, släpps i Nordamerika under augusti, övriga världen får vänta ett par veckor till.

Priserna är 11 000 dollar för MC1502 och 6 000 dollar för C22 Mk V.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend