Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

iFi iDSD Diablo 2: Världens bästa bärbara DAC?

iFi flirtar med det diaboliska med ett portabelt kraftpaket på över 5 watt. iDSD Diablo 2 stöder superupplösta ljudfiler och har även förlustfritt Bluetooth-ljud.

Av / 2023-11-15 - 12:52
iFi iDSD Diablo 2: Världens bästa bärbara DAC?

 

iFi Audio är kända för sina små, udda hifi-produkter – ofta till ett mycket bra pris. Men de kan också slå på stort och erbjuda några av de mest avancerade produkterna i sin klass. iDSD Diablo 2 tillhör den senare kategorin, eftersom det är en portabel DAC och hörlursförstärkare för en rejäl slant. I gengäld gör tillverkaren allt för att hävda att detta är världens bästa produkt i sitt slag.

iDSD Diablo 2 kallas för en bärbar DAC-förstärkare, även om den inte precis får plats i fickan. Men den är kompakt och fullpackad med avancerade funktioner som ger oss en exceptionell ljudupplevelse var vi än befinner oss.

iFi iDSD Diablo-2 cropped
Foto: iFi Audio

Diabolsk kraftpaket

Där den ursprungliga iDSD Diablo redan var en av de mest kraftfulla vi hört talas om, med 4980 mW i 32 ohm – och hela 611 mW i 600 ohm, höjer Diablo 2 ribban ytterligare. Visserligen inte med mycket, men med 5180 mW passerar den 5-wattgränsen. Vilket är ganska galet, och som ska vara det mest kraftfulla som en bärbar förstärkare ska kunna leverera.

Lyckligtvis finns det olika gain-inställningar så att man inte spräcker trumhinnorna när man ansluter mer konventionella hörlurar ¬- och framför allt öronproppar.

xMEMS

iDSD Diablo 2 har en speciell krets som är skräddarsydd för xMEMS-hörlurar. Dessa använder ett lättviktsmembran av kisel i kombination med ett piezoelektriskt lager (som skapar elektricitet från rörelse), vilket tillsammans skapar ett högtalarelement som sägs ha överlägsen transient- och fasrespons. Närmare bestämt 150 gånger snabbare än traditionella element. Sådana högtalarelement är spänningsdrivna och inte strömdrivna, vilket ställer särskilda krav på förstärkaren.

 

iFi-iDSD-Diablo-2-rear iFi-iDSD-Diablo-2-front2
<
>
Foto: iFi Audio

Överlägset stöd för ljudformat

iFi iDSD Diablo 2 använder den senaste Bluetooth 5.4-tekniken, men ännu viktigare är att den stöder ”alla” kodekar, inklusive LDAC och även aptX Lossless – den enda Bluetooth-kodeken som ger förlustfri CD-kvalitet via Bluetooth.

Men om man vill ha det allra bästa ljudet bör man använda en USB-kabel. Då finns stöd för både högupplöst PCM upp till 768 kHz och DSD upp till 512 gånger CD-frekvensen (22,5 MHz). Fullt MQA-stöd finns också på plats.

iDSD Diablo 2 är utrustad med en 6,3 mm obalanserad hörlursutgång och en 4,4 mm balanserad. En övergång från 6,3 till 3,5 mm ingår, så att man kan ansluta alla sina hörlurar.

Den portabla DAC-förstärkaren har fyra avtagbara ”vingar”, vilket möjliggör både horisontell och vertikal placering.

iFi-iDSD-Diablo-2-stand iFi-iDSD-Diablo-2-stand3 iFi-iDSD-Diablo-2-stand2
<
>
Foto: iFi Audio

iFi iDSD Diablo 2: Pris och tillgänglighet

Produkten finns tillgänglig nu och kostar 14 990 kronor.

Mer info: Reference Audio

iFi-iDSD-Diablo-2-front iFi-iDSD-diablo-2-pcb iFi-iDSD-Diablo-2-contents iFi-iDSD-Diablo-2-det iFi-iDSD-Diablo-2-inputs-functions
<
>
Foto: iFi Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Billig och bra musikstreamer från FiiO?

Här är ljudet från McIntosh

Cambridge-streamer får en uppdatering

Harmans nya ljudforskningscenter

Rega utlovar en ny era för pickuper

Kompakt strömningsförstärkare

En liten detalj eliminerar brus

Skivspelare i bambu från Lenco

Revuelto får bättre ljud

Gitarrformad kändisspelare

Streamers och streamingförstärkare från Arcam

Häftig mono-toppmodell från Mola Mola

Rulla till toppen