Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2023: Pinell Supersound 901

Allt-i-ett-system med tryck.

Skrivet av / 2023-09-02 - 16:43
IFA 2023: Pinell Supersound 901

Norska Pinell slutar aldrig att förvåna oss. De är bättre än de flesta på att få ut bra ljud ur små radioapparater, och Pinell North är marknadens bästa reseradio med Bluetooth.

De gör även en serie bordsradioapparater i olika storlekar, den största – Supersound 701 – har till och med en inbyggd CD-spelare.

Läs också Pinell Supersound 701 Pinells kompakta anläggning är bäst i klassen.

Men nu är det dags för ett flaggskepp i Supersound-serien, kallad 901.

Den är som 701, ett stereosystem, men här är allt större och kraftfullare. En separat bashögtalare sitter på undersidan av kabinettet. Som kan levereras i svart ask, vitlack eller valnötsfanér.

Foto: Lasse Svendsen

Under de löstagbara högtalarfronterna finns två element per sida, och systemet levererar verkligen mer bas och volym än vi trodde när vi först såg det. Om man flyttar blicken mot mitten av fronten hittar man en färgskärm, CD-facket och alla knappar man förväntar sig att hitta på ett allt-i-ett-system.

Foto: Lasse Svendsen

Supersound 901 har inbyggd FM- och DAB-radio, Bluetooth och som nämnt CD-spelare, och man kan ansluta en extern ljudkälla på baksidan. Systemet kan styras med Oktiv-appen – tidigare hette den Undok, och där hittar man fler inställningsmöjligheter, bland annat eq.

Systemet finns tillgängligt i höst för drygt 10 000 SEK, enligt Pinells Tom Vedvik, som också berättar att de jobbar med en Supersound 902, som även kommer att ha AirPlay 2 och HDMI-ingång. Då kan man ansluta TV-ljudet till anläggningen och använda den som en soundbar. Den kommer inte att vara klar förrän 2024.

Tom Vedvik med Pinells minsta radio, med det passande namnet Micro. Foto: Lasse Svendsen
Läs också Kungen av reseradior Pinell är tillbaka med en ny reseradio som övertygar med allt, utom en sak.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nytt flaggskepp från Rega

Drömströmmar från HiFi Rose

Världens första DAC med förlustfri Bluetooth

Argons bästa blir bättre

High-end skivspelare från Musical Fidelity

MQA är inte död. Köps av Lenbrook

Rulla till toppen