Search
Generic filters

Hybridförstärkare från Primare

Svenska Primare har alltid byggt välljudande apparater. Med nya integrerade förstärkaren I32 lämnar de traditionell teknik och går över till digital.


I32 är en integrerad 120-watts förstärkare, byggd i gedigen metall rakt igenom och med digitalomvandlare ombord. Primare har nämligen valt att använda så kallad klass D-förstärkning, där så kallade switchade kretsar arbetar med signalbehandlingen. Primare kallar tekniken för UFPD (Ultra Fast Power Device), och den är mycket effektivare och orsakar betydligt lägre förvrängning än traditionella, analoga förstärkare.

Tack vare lite återkoppling har Primare också lyckats begränsa den harmoniska förvrängningen.

Förstärkaren konverterar även obalanserade analoga ljudsignaler till balanserade med hjälp av operationsförstärkare som skickar signalen till volymkontrollen i balanserad konfiguration för att begränsa störningar.

Eftersom I32 arbetar digitalt kan den användas med en modul som monteras på baksidan och som har digitala ingångar, så att man kan ansluta digitala ljudkällor och använda förstärkarens digitala kretsar till signalbehandlingen.

Den digitala modulen, som arbetar med 24 bit/192 kHs-upplösning, har även USB, ethernet, en optisk och två koaxiala digitalingångar, samt en särskilt multikontakt för iPod-docka. Modulen har dessutom ingång för DAB/FM och Wi-Fi-antenn.

Överst på bilden syns CD-spelaren CD32. Den är också ny och har balanserade utgångar. Perfekt till I32, alltså. Spelaren har också USB-port så att man kan koppla in en dator, iPod eller mediespelare och använda CD32:s inbyggda D/A-omvandlare (Burr-Brown PCM1704).

Priser:
I32: 22 900 kr
CD32: 22 900 kr

www.primare.se

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Pro-Ject X2

  Riktpris: 12000 kr Analog vinlylvinnare

  Vera Audio P400/1000

  Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

  Electrocompaniet ECI 80D

  Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang

  NAD M33

  Riktpris: 50000 kr Kul, klok och stark
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.