Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2023: Pro-Ject Dark Side of The Moon

Tillverkas om tillräckligt många vill ha den.

Skrivet av / 2023-05-19 - 11:57
High-End 2023: Pro-Ject Dark Side of The Moon

Heinz Lichtenegger och hans team har humor. Det måste vi ge dem. Förra året lanserade de en skivspelare som en hyllning till bandet Metallica, formad som den välkända Metallica-loggan. Det är ganska långtifrån de mer högtidliga skivspelarna Pro-Ject har gjort som hyllningar. Till exempel den de gjorde för att fira Wiens symfoniorkesters 175-årsjubileum.

Man vinner inga priser om man gissar vad den här skivspelaren är en hyllning till. Pink Floyds Dark Side of The Moon är ett av världens mest sålda album och fyllde nyligen 50 år.

Album-omslaget är nästan lika känt som själva albumet, och Storm Thorgersons färgglada prisma på en becksvart bakgrund är så ikonisk att den känns igen av många.

Foto: Lasse Svendsen

Pink Floyd-versionen har en Pick it Pro-pickup, men även med en prismaformad skivsträckare, som bryter ljuset precis som ett riktigt prisma ska, och effekten när glasplattan roterar med prismat på skivan kommer utan tvekan att väcka associationer till Dark Side of The Moon.

Foto: Lasse Svendsen

Tonarmen har ett genomskinligt armrör och klon som håller upphängningen är också genomskinlig. Spelaren visades inte med dammskydd, men den levereras med kablar och en extern strömförsörjning.

Sedan återstår det bara att se om Pro-Ject bestämmer sig för att sätta spelaren i produktion. Vi gissar att svaret är Ja.

Foto: Lasse Svendsen

För jämförelsens skull bifogar vi en bild på Pro-Jects nya A2, en helautomatisk spelare för 200 euro som definitivt kommer att byggas. Men ack så tråkig …

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

High-end du knappast har sett tidigare

Gissa vad det här är

Kraftfull strömningsförstärkare

Hyllning till legendariskt album

Gammal klassiker återuppstår

Billiga streaming-förstärkare från Yamaha

Rulla till toppen