Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2023: Burmester 232 integrerad förstärkare

Kan utrustas med DAC och phono-steg.

Av / 2023-05-19 - 09:51
High-End 2023: Burmester 232 integrerad förstärkare

Nya 232 är den första integrerade förstärkaren från Burmester på länge. Förstärkaren kommer inte att finnas i butik förrän senare i år, men Burmester både ställer ut och spelar på den modulära 232:an.

Modulär eftersom den levereras integrerad med analoga ingångar, men med plats för moduler. Till exempel en D/A-omvandlare och ett phonosteg för Moving Coil-pickuper.

Vad den kommer att kosta är ännu inte klart, men vi vet att DAC-modulen hanterar DSD-filer upp till 32-bitars 768 kHz, och att phonosteget till stor del är hämtat från Burmesters referensförförstärkare 077, och 100 Phono Preamplifier.

Foto: Lasse Svendsen

På bilden syns att just detta exemplar av 232 är utrustat med balanserade ingångar för phonosteget, och längre bort sitter USB, koaxiala och optiska digitala ingångar, HDMI samt en balanserad digital ingång.

Förstärkaren – som tillhör Burmesters Classic Line – har även en integrerad SBC streaming-modul (Single Board Computer), som kan kopplas in via Ethernet, wifi eller Bluetooth.

Foto: Lasse Svendsen

knapparna kan programmeras. Det kan även den stora volymkontrollen på framsidan. Som har måste så kallad haptisk återkoppling och även rotationsmotståndet går att ställa in.

Det finns även en app och förstärkaren har fått en nybyggd förförstärkarkrets med egen hörlursförstärkare. Den har även fått Burmesters ”nya” formspråk som kommer att dyka upp på flera produkter från Berlin i framtiden.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

Trådlös skivspelare

0
Rulla till toppen