TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

High-End 2022: NAD C 389 är en ny integrerad hybridförstärkare

På München-mässan har NAD smygpremiär på en ”hybrid-digital”-förstärkare som ser ut att kunna vara ett bra köp i mellanklassen.

forfatter
Publicerad 2022-05-18 - 00:34

Även om den officiella invigningen av High-End 2022 i München inte äger rum förrän på torsdag så strömmar det in nyheter om produkter som kommer att presenteras på mässan.

Från NAD har vi fått information om en ny integrerad förstärkare med modellnamnet C 389. Den ser ut som en lillebror till NAD C 399, som presenterades i höstas. Effekten är dock lite lägre, 2 x 130 watt, och i stället för Hypex nCore-moduler används NAD egen teknik som heter HybridDigital UcD.

Förstärkaren har ett urval av digitala och analoga ingångar, samt trådlös musikströmning via Bluetooth/aptX. Det finns även en HDMI-ingång med eARC och en skivspelaringång för MM-pickuper.

Men precis som så många andra NAD-förstärkare kan C 389 byggas ut med MDC2-moduler. Till exempel för att få musikströmning och multiroom via BluOS-modulen.

NAD C 389 Rear PREMLIMINARY
På baksidan finns bland annat en HDMI-ingång med eARC och en skivspelaringång för MM-pickuper. (Foto: NAD)

Pris och tillgänglighet

Enligt vad vi har fått information om ska det svenska priset hamna på 16 000 kronor. NAD anger leveranstiden till ”sommaren 2022”, men med tanke på den världsomspännande komponentkrisen tar vi inget för givet förrän vi ser röken från containerfartyget vid horisonten.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend