Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2022: NAD C 389 är en ny integrerad hybridförstärkare

På München-mässan har NAD smygpremiär på en ”hybrid-digital”-förstärkare som ser ut att kunna vara ett bra köp i mellanklassen.

Skrivet av / 2022-05-18 - 00:34
High-End 2022: NAD C 389 är en ny integrerad hybridförstärkare

Även om den officiella invigningen av High-End 2022 i München inte äger rum förrän på torsdag så strömmar det in nyheter om produkter som kommer att presenteras på mässan.

Från NAD har vi fått information om en ny integrerad förstärkare med modellnamnet C 389. Den ser ut som en lillebror till NAD C 399, som presenterades i höstas. Effekten är dock lite lägre, 2 x 130 watt, och i stället för Hypex nCore-moduler används NAD egen teknik som heter HybridDigital UcD.

Förstärkaren har ett urval av digitala och analoga ingångar, samt trådlös musikströmning via Bluetooth/aptX. Det finns även en HDMI-ingång med eARC och en skivspelaringång för MM-pickuper.

Men precis som så många andra NAD-förstärkare kan C 389 byggas ut med MDC2-moduler. Till exempel för att få musikströmning och multiroom via BluOS-modulen.

NAD C 389 Rear PREMLIMINARY
På baksidan finns bland annat en HDMI-ingång med eARC och en skivspelaringång för MM-pickuper. (Foto: NAD)

Pris och tillgänglighet

Enligt vad vi har fått information om ska det svenska priset hamna på 16 000 kronor. NAD anger leveranstiden till ”sommaren 2022”, men med tanke på den världsomspännande komponentkrisen tar vi inget för givet förrän vi ser röken från containerfartyget vid horisonten.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen