Helautomatisk LP-tvätt

Trött på knastrandet från vinylplattorna? Då behöver du kanske en seriös skivtvätt?

De flesta som har eller har haft en skivspelare känner igen skivborsten. Den där med fina borst som sopar bort dammet. Men den går inte på djupet – och de allra sämsta varianterna puttar egentligen bara ner smutsen ännu längre ner i spåren.

Då behöver man tvätta skivorna. Inte med tvättmedel och diskborste, utan med en skivtvätt. De finns i alla storlekar och prisklasser, från ett par hundralappar och ända upp till de riktigt seriösa. Som den här.

Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio

Clearaudio Double Matrix Professional passar förmodligen bäst för dem som har en stor skivsamling. Priset på 40 000 kronor är många gånger högre än den enklare modellen Smart Matrix Professional som kostar 10 500 kronor.

Den här är dock helautomatisk och använder rengöringsvätska och vakuum för att få bort damm och smuts från de mest drabbade skivorna.

Allt du behöver göra är att lägga på en skiva, så tar maskinen hand om resten. Knastret är ett minne blott. Det går också att bara utföra vissa moment av rengöringen, när man till exempel bara behöver ta bort statisk elektricitet.

Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Linn Majik DSM

  Riktpris: 39000 kr Bekymmerslös strömningsförstärkare

  Sbooster BOTW MKII

  Riktpris: 3600 kr Bergfast strömförsörjning

  Linn Klimax DSM/2

  Riktpris: 214900 kr När musiken är livet

  Marantz SACD 30n

  Riktpris: 30000 kr Nätverksspelare med DAC och CD-spelare
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.