Nyheter

Trött på knastrandet från vinylplattorna? Då behöver du kanske en seriös skivtvätt?
forfatter

De flesta som har eller har haft en skivspelare känner igen skivborsten. Den där med fina borst som sopar bort dammet. Men den går inte på djupet – och de allra sämsta varianterna puttar egentligen bara ner smutsen ännu längre ner i spåren.

Då behöver man tvätta skivorna. Inte med tvättmedel och diskborste, utan med en skivtvätt. De finns i alla storlekar och prisklasser, från ett par hundralappar och ända upp till de riktigt seriösa. Som den här.

Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio

Clearaudio Double Matrix Professional passar förmodligen bäst för dem som har en stor skivsamling. Priset på 40 000 kronor är många gånger högre än den enklare modellen Smart Matrix Professional som kostar 10 500 kronor.

Den här är dock helautomatisk och använder rengöringsvätska och vakuum för att få bort damm och smuts från de mest drabbade skivorna.

Allt du behöver göra är att lägga på en skiva, så tar maskinen hand om resten. Knastret är ett minne blott. Det går också att bara utföra vissa moment av rengöringen, när man till exempel bara behöver ta bort statisk elektricitet.

Annons
Foto: Clearaudio
Foto: Clearaudio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också: