Här är Burmesters skivspelare

En ny skivspelare är ingen het nyhet – om den inte kommer från Burmester.
forfatter

Burmester är kanske Tysklands mest berömda highend-märke, men de har aldrig byggt skivspelare. Förstärkare, högtalare, CD-spelare och till och med skivspelarförstärkare, javisst. Men ingen skivspelare.

Förrän nu. Burmester 175 är utvecklad och byggd av dem själva. Hela härligheten. Från strömförsörjning till tonarm och pickup. Skivtallriken drivs av fyra motorer som sitter runt en inre skivtallrik och använder remmar för att åstadkomma en jämn rotation och snabb start.

Tonarmsröret är gjort av kolfiber och aluminium och upphängningen är gjord av stål och keramik med hög precision.

Burmester 175 har inbyggd skivspelarförstärkare – eller RIAA-steg, som det också heter – och är en massiv historia som väger 60 kilo och vilar på magnetiska fötter som håller borta resonanser.

Foto: Lasse Svendsen
Foto: Lasse Svendsen

Har du 300 000 kronor över så vet du vad du kan ge dig själv i julklapp mot slutet av året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.