Search
Generic filters

Flexibel stereoreceiver från Pioneer

Nätverkspelare, radio och en stark förstärkardel – plus en uppsjö av strömningsfunktioner finns på plats. Och skivspelaren är inte bortglömd.

SX-N30 är Pioneers nya stereoreceiver och kan mycket väl bli populär hemma i vardagsrummen. Den har både webbradio och vanlig FM-radio och går att fjärrstyra från mobilen med hjälp av en Pioneer Control-app.

Nätverk
Receivern kopplas till hemnätverket med kabel eller wifi och spelar sedan högupplösta musikfiler (även DSD) från datorn eller trådlöst från iOS-enheter via AirPlay. Har du iPhone Tidal-konto är det AirPlay du ska använda, de som prenumererar på tjänsterna Deezer och Spotify har direktstöd för dem i receivern.

Ingångar
SX-N30 har sammanlagt sex analoga och två digitala ingångar, och då har vi inte räknat med skivspelaringången för MM-pickuper.

Här finns både analoga och digitala ingångar, plus skivspelaringång. Lägg också märke till subwoofer-utgången. Foto: Pioneer
Här finns både analoga och digitala ingångar, plus skivspelaringång. Lägg också märke till subwoofer-utgången. Foto: Pioneer

Effekten anges till 85 watt per kanal i 8 ohm, vilket tillsammans med kondensatorbanken på 16 400 mikrofarad lär orka driva de flesta högtalare med tyngd.

Pioneer SX-N30 kostar 5 500 kronor.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Pro-Ject X2

  Riktpris: 12000 kr Analog vinlylvinnare

  Vera Audio P400/1000

  Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

  Electrocompaniet ECI 80D

  Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang

  NAD M33

  Riktpris: 50000 kr Kul, klok och stark
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.